] Laatste Nieuws over de atelierroute | Kunstkring BArt

Laatste Nieuws over de atelierroute

(geplaatst op 23 juni)

20170620_150940Uitslag bezoekersenquête bevestigt de eerste mondelinge reacties

De naam van de winnaars van de prijs van 200 Euro die invullers van de enquête konden verdienen hebt u al op de homepage kunnen lezen. Hoewel de prijs (helaas) maar op één adres kan vallen willen wij toch iedereen die de moeite genomen heeft om hun bevindingen met ons te delen bijzonder hartelijk daarvoor bedanken. De reacties geven ons naast bevestigingen dat we veel tevreden bezoekers hebben gehad ook stof tot nadenken voor de volgende atelierroute.
Kijken of anderen er net zo over dachten als u?
We hebben scores en de geschreven reacties voor u op een rijtje gezet. Voor wie het interessant om die eens te lezen en (misschien) te vergelijken.

Voor het overzicht klik HIER.


 

(geplaatst: 2 juni 2017)

20Zeer positieve reacties op de Berkellandse AtelierRoute

De reacties tijdens en na afloop van de eerste Berkellandse AtelierRoute waren overweldigend. Het moet gezegd worden: het weer werkte op een fantastische manier mee (slechts even een flinke bui op de zaterdagmiddag), maar het waren vooral de deelnemende kunstenaars zelf die met enthousiasme hun kunstwerken presenteerden aan de vele bezoekers en zorgden voor de ontspannen sfeer die kenmerkend genoemd mag worden op alle dagen van dit Pinksterweekend.

Waardering
Heel veel waardering werd uitgesproken over de diversiteit en de kwaliteit van de tijdens de route getoonde kunst.
Een van de meest gehoorde positieve ervaringen was het feit dat men de kunstenaars in en bij hun eigen atelier, huis, tuin, schuurtje of werkplaats aantrof. Het voegde iets toe aan het beeld van de kunstenaar zelf en -mede door de spreiding over afstand en tijd- maakte het gemakkelijker om persoonlijk met de kunstenaar in contact te komen en wat dieper op hun werk en hun denken in te gaan.

Hoeveel bezoekers er waren?
Dat is moeilijk te zeggen. Sommigen kozen ervoor om slechts een paar adressen te bezoeken, terwijl anderen juist probeerden te achterhalen (en zodoende ook bewezen) dat het bezoeken van 90 kunstenaars op 55 locaties in 3 dagen tijd (en daarbij ook hun kunstwerken nog te bekijken) inderdaad een onmogelijke opgave was.
Deze website trok tijdens de atelierroutedagen ruim 4000 bezoekers. Mogelijk dat ze ook allemaal de locaties bezocht hebben, maar zekerheid daarover kunnen we niet geven.
De start- en informatiecentra in Haarlo en Ruurlo registreerden respectievelijk 517 en 472 bezoekers.
Maar hoeveel personen ook beide centra bezochten, of geen van beide, is moeilijk na te gaan. Wel zeker is het, dat vrijwel alle locaties ook benut werden als de eerste locatie op de route die voor iedereen anders was.
Met uitschieters naar boven (max. ± 500 bezoekers) en naar beneden (min. ± 20 bezoekers) op de kunstenaarslocaties kwam het gemiddelde aantal bezoekers per locatie ongeveer uit op 135, waarbij de zaterdag het laagste getal te zien gaf en de eerste en tweede Pinksterdag streden om de hoogste score.

Reacties
De organisatoren waarderen het bijzonder dat vele bezoekers de tijd en moeite hebben genomen om hun reacties, ervaringen, complimenten en suggesties op de enquêteformulieren na hun bezoek achter te laten in de bussen en dozen op de verschillende locaties of die persoonlijk of via de post nog later te bezorgen op het contactadres, Burgemeester Wilhelmweg 1, 7151 AA in Eibergen.
In de komende weken zullen ze intern besproken worden en als eerste aanzet dienen tot een (door velen aanbevolen) volgende Berkellandse AtelierRoute. Dan zal ook de naam van de winnaar van de beloofde waardebon van € 200,- voor een kunstwerk getrokken en bekend gemaakt worden.
Inzenden of afgeven van het enquêteformulier kan nog tot 10 juni.

rating icons

Foto’s
Hieronder vindt u een aantal links naar foto’s en reacties die wij toegestuurd kregen om ze met u te delen.
Hebt u ook nog opnames gemaakt die u graag wilt delen met anderen die van de route genoten hebben en nog graag eens naar willen terugkijken?
Stuur dan uw bestand of de link naar atelierroute@kunstkringbart.com.

Dit hebben we al voor u:

Henk Viscaal van Kunstkring Ruurlo maakte een serie foto’s over de opening van de AtelierRoute op vrijdag 2 juni.
Fotograaf Louis Swart uit Ruurlo bezocht een aantal kunstenaars op hun locatie en plaatste de foto’s die hij maakte op zijn website
Verslaggever Rob Weeber van Achterhoeks Nieuws slaagde erin om met de fiets ongeveer 80% van de deelnemende kunstenaars persoonlijk te bezoeken. Een korte weergave van zijn impressies en een selectie uit de foto’s die hij maakte vindt u HIER.
Marieke Kamperman
plaatste te volgende korte video op Facebook.

 


(geplaatst: 2 juni 2017)

VERVELENDE FOUTEN IN HET ROUTEBOEKJE

Bezoekers aan onze Atelierroute willen wij graag op het volgende attenderen:
Er zijn een paar ernstige fouten in het AtelierRoute boekje geslopen.
Door de late aflevering van de routeboekjes kwamen wij er pas vanochtend achter dat er na de uitgebreide correctie onverwacht een paar zeer storende fouten in zijn geslopen. Vooral storend voor enkele deelnemers, maar ook voor u als u tevergeefs op zoek bent naar een kunstenaar.
Omdat wij de gedrukte fouten op dit moment niet meer kunnen herstellen proberen wij op deze manier om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken.
Wat is er fout gegaan?
  1. Op de pagina’s 15,16 en 17 zijn om enigerlei reden de nummer aanduiding en/of de adresgegevens niet afgedrukt. Zodoende zijn de locatieadressen van 1. Geert van der Veer, 3. Wilma van der Werf-Geurts en 6. Jos Kleine Punte niet zichtbaar.
  2. Op de detailkaart van Eibergen (blz. 14) geeft nummer 8 de locatie Herman ten Catestraat 7 aan, terwijl Wilma Alfverink te vinden is aan het G.J. ten Cateplein 7.
Houdt u hier a.u.b. rekening mee als u een boekje routeboekje koopt.
Hieronder vindt u nogmaals de gegevens zoals ze zouden moeten zijn.
Daarnaast voegen we er even een herinnering aan toe dat locatie 50 van Marion Wevers-Bernstein, Molenlaan 1a, Ruurlo wegens ziekte niet geopend zal zijn.
(Misschien handig om dit uit te printen en alvast mee te nemen als u de atelierroute bezoekt?)
Dit zijn de correcte gegevens
1.
Geert van der Veer,
Zalencentrum De Huve, Grotestraat 52,
7151 BD EIBERGEN
3.
Wilma van der Werf-Geurts,
Kerkstraat 9,
7151 BT EIBERGEN
6.
Jos Kleine Punte,
Polbrug 4,
7152 AZ EIBERGEN
8.
Wilma Alfverink, Viltatelier PUUR GeWOON
G.J. ten Cateplein 7, 7151 KC Eibergen
Haar echte locatie staat hieronder aangegeven
ScreenHunter_130 Jun. 02 13.52
50.
Marion Wevers-Bernstein,
Molenlaan 1a, Ruurlo wegens ziekte gesloten . 

(geplaatst: 31 mei 2017)

Marion Wevers

Atelierlocatie 50 komt helaas te vervallen

Al heb je je nog zo verheugd op deze atelierroute en alles hebt voorbereid, soms gebeuren er dingen waar je niet op rekent en die je plannen aardig in de war sturen.
Dat overkwam Marion Wevers-Bernstein die, om gezondheidsredenen, helaas heeft moeten besluiten om de deuren van haar Galerie aan de Molenlaan 1a in Ruurlo (in het routeboekje locatie nummer 50) tijdens deze AtelierRoute toch niet open te moeten zetten.
Jammer voor iedereen die Marion graag had willen bezoeken, maar vooral erg jammer voor Marion. Wij wensen haar een spoedig herstel

 


 

(geplaatst: 30 mei 2017)

DE ATELIERROUTE BOEKJES ZIJN BESCHIKBAAR

Met een week vertraging als gevolg van technische problemen bij de drukker zijn de atelierrouteboekjes gelukkig vandaag afgeleverd en inmiddels ook verspreid naar de VVVs en de TIPs.
Daar zijn ze dan nu ook  verkrijgbaar voor € 2- per stuk.

Mede dankzij de financiële bijdragen van een aantal adverteerders hebben we de verkoopprijs laag kunnen houden.
Behalve algemene informatie over de Berkellandse organisaties dieOmslag zich actief  met kunst bezig houden bevat het boekje een overzicht van alle atelierlocaties (met deelkaartjes), een foto van een kunstwerk van elke deelnemende kunstenaar, hun contactadressen en (voor zover van toepassing) een verwijzingen naar hun website.
De kunstenaars zijn per locatie gerangschikt.
Daarnaast geeft het boekje u een overzicht van de dagen waarop de locaties geopend zijn, zodat u niet voor een gesloten atelierdeur hoeft te staan.
Tenslotte bevat het boekje een paar vragen waarop de organisatoren graag uw reactie willen ontvangen, zodat ze bij een volgende atelierroute rekening kunnen houden met de onderdelen die zouden moeten blijven en de elementen die verbetering behoeven. Onder de bezoekers die de tijd en moeite nemen om die ‘enquête’ in te vullen en in te leveren wordt een bedrag van maar liefst € 200,- verloot dat besteed kan worden aan de aankoop of reductie daarop van een kunstwerk bij een van de deelnemende kunstenaars.
Kortom, een 52 pagina’s tellend boekje dat zijn verkoopprijs van € 2,- meer dan waard is.

Tijdens de atelierroute zijn de boekjes te koop bij alle deelnemende kunstenaars en op de beide informatielocaties (Dorpskerk, Ruurlo en ’t Stieltjen, Haarlo).
Wie eerder een boekje wil hebben kan daarvoor nu al terecht bij de VVV in Ruurlo, de VVV in Neede,.de TIP in Eibergen en bij TIBorculo of bij een van de Atelierroute Publiciteitsadressen: Haarloseweg 6, Borculo of Burgemeester Wilhelmweg 1, Eibergen.
Wij wensen u een paar prettige atelierroutedagen.
3, 4 en 5 juni van 12.00 – 17.00 uur.

 


 

BENT U ER KLAAR VOOR?

sandwichborden klaarmaken

sandwichborden klaarmaken

Er zijn nog maar enkele weken te gaan voordat de eerste Berkellandse AtelierRoute van start gaat.
De lijstenmakerij weet zich verzekerd van extra opdrachten om alle schilderijen expositieklaar te maken en de keramiekovens draaien overuren om op tijd de laatste werken gebakken of geglazuurd te krijgen.
Er worden extra visitekaartjes gedrukt en diverse kunstenaars zijn druk bezig hun eigen flyers en folders aan te passen aan de actualiteit van 3, 4 en 5 juni 2017.

De organisatie heeft de laatste hand gelegd aan de sandwichborden die deze week in de verschillende Berkellandse kernen geplaatst zullen worden (zie foto), zodat iedereen die er langs komt kan zien dat 3, 4 en 5 juni dagen zijn die (minstens ten dele) vrijgehouden moeten worden om een bezoek te brengen aan de vele -tijdens die dagen opengestelde- Berkellandse ateliers en kunstenaarswerkplaatsen, -huizen en -tuinen.

Via Facebook worden familieleden, vrienden en kennissen al uitgenodigd om de atelierroute aankondigingen te delen en zoveel mogelijk mensen erop te attenderen dat Berkelland tijdens de Pinksterdagen DE plaats is waar men moet zijn.

Ook worden er persoonlijke uitnodigingen gestuurd en worden alle kunstminnende mensen in Berkelland en de wijde omtrek uitgenodigd om toch minstens een A4-poster zichtbaar op te hangen, zodat ook anderen de publiciteit (en dus de atelierroute zelf) niet kunnen missen.

Wilt u een aantal posters afdrukken voor uzelf of uw vrienden of wilt u hen liever een bestand toesturen, zodat iedereen dat zelf kan doen?

Klik op de poster hieronder om een pfd bestand ervan te openen.
Poster Atelierroute 2017 - 15 x 10 

 


 

 

Berkellandse kunstkringen werken samen aan de atelierroute onder de paraplu van Stichting Berkelland Cultuur foto: Louis Swart

Berkellandse kunstkringen werken samen aan de atelierroute onder de paraplu van Stichting Berkelland Cultuur
foto: Louis Swart

ATELIERROUTE BERKELLAND STAAT STEVIG IN DE STEIGERS

Wie alles wil zien van de Berkellandse Atelierroute zal de drie dagen van het Pinksterweekend hard nodig hebben. Met 90 deelnemende kunstenaars op 58 verschillende locaties, verspreid over heel Berkelland, zou dat namelijk betekenen dat er per dag gemiddeld 30 kunstenaars bezocht moeten worden om een goed beeld te krijgen van de diversiteit en de kwaliteit van wat Berkelland aan kunst en kunstenaars te beiden heeft.

Niet alleen inwoners van Berkelland worden verwacht, maar ook bezoekers van daarbuiten, zullen worden aangetrokken door de mogelijkheid om een mooie fiets- of autoroute te maken door het gevarieerde schitterende landschap of te wandelen door de verschillende kernen van Berkelland en de kans te benutten om zowel monumentale boerderijen als knusse ateliers en hobbyruimtes van binnen te bekijken en te genieten van eenvoudige en parkachtige grote en kleine tuinen. En dat in combinatie met een bezoek aan een van de talrijke horecagelegenheden voor een kop koffie, een verfrissing of een hapje eten en -waar het  uiteindelijk allemaal om draait- een unieke blik op Berkellandse kunst van zowel professionele als amateurkunstenaars, met demonstraties en de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met de verschillende kunstenaars en wellicht de aankoop van een kunstwerk voor de bezoekers zelf.

Momenteel is de organisatie van de Atelierroute, bestaande uit Lieneke Tanis, Henk Viscaal en Wil Martens van de Kunstkring Ruurlo en Dolf Bierhuizen en René Appels van Kunstkring Berkelland Art (B-Art) druk bezig met de voorbereidingen.

De offertes zijn binnen. Kunstenaars zijn uitgenodigd om hun gegevens aan te leveren of te controleren. Ondernemende kunstenaars zijn uitgenodigd om hun workshops en cursussen aan te bieden in de gids die de komende maanden gerealiseerd gaat worden waarin alle ateliergerelateerde informatie zal worden opgenomen. De herkenningstekens die de locaties al op afstand zichtbaar zouden moeten maken worden klaargemaakt. En natuurlijk vinden er achter de schermen ook activiteiten plaats die moeten leiden tot het bijeenbrengen van de middelen om alles ook te kunnen realiseren.

Behalve de 58 kunstenaarslocaties worden er 2 informatiecentra ingericht. Evenals in voorgaande jaren zal dat in Ruurlo de Dorpskerk aan het Kerkplein zijn. De tweede locatie is Kulturhus ’t Stieltjen in Haarlo.

Op deze informatiecentra zal van alle deelnemende kunstenaars een werk worden tentoongesteld en zal informatie over hen beschikbaar zijn en zullen aanwezige medewerkers de bezoekers kunnen informeren of adviseren over de te bezoeken plaatsen in het geval bezoekers noodgedwongen een keuze moeten maken. Ook zullen daar de bovengenoemde ateliergidsen tegen een geringe betaling beschikbaar zijn. De ervaring heeft geleerd dat, hoewel ook de nodige informatie via de website beschikbaar zal zijn, een informatiecentrum vaak een goede start biedt om de beoogde bezoeken te plannen.

Het ligt in de bedoeling dat de officiële opening van de atelierroute in aanwezigheid van alle (of zoveel mogelijk) deelnemers zal plaatsvinden op vrijdagavond 2 juni. Details daarover worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Intussen zijn verschillende deelnemende kunstenaars al druk doende om hun deelname en hun locatie via Facebook aan vrienden en kennissen kenbaar te maken en hen uit te nodigen om toch vooral niet te vergeten om tijdens de Pinksterdagen op bezoek te komen. Als iedereen dat doet kunnen we rekenen op een grote opkomst en een overweldigende belangstelling.