] Bouke Veltman exposeert nu ook in Lochem | Kunstkring BArt

Bouke Veltman exposeert nu ook in Lochem

08-in-rust
Schilderijen van Bouke Veltman (Neede) zijn momenteel niet alleen te zien in de publieksruimte van het Berkellandse Gemeentehuis. Ook in Lochem kan men thans zijn werk bewonderen.
Bouke exposeert daar nu namelijk met maar liefst 30 schilderstukken bij locatie ‘De Hoge Weide’ van de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe  aan de Zwiepseweg 107 in Lochem.
De expositie in de gangen van het complex is tot 25 oktober dagelijks overdag vrij toegankelijk .

Bouke Veltman schildert nog niet zo heel lang. Hij begon er eigenlijk pas serieus mee nadat hij gestopt was met zijn reguliere werk. Het schilderen heeft hij ontwikkeld via een interessante weg, waarin hij zich, geïnstrueerd door verschillende leermeesters, verschillende technieken eigen heeft gemaakt.
De laatste tijd neigt hij naar abstract tot landschapachtig schilderen, zonder dat hij daar opzettelijk op aanstuurt. Tijdens het schilderen ontstaat er gewoon wat er op dat moment in hem opkomt.
Wat  ooit aarzelend begon heeft voor Bouke inmiddels geleid tot een levensbehoefte.
Hij vindt ook inspiratie door samen met anderen te schilderen.

Dat ook een aanvankelijke aarzeling om zijn werk te exposeren en aan anderen te tonen geheel is omgeslagen moge blijken aan het feit dat zijn werk behalve in zijn atelier momenteel nu op meerdere externe locaties tegelijk tentoongesteld wordt.

Overtuig uzelf.