] Joop Huisman brengt nog more kunst naar Ruurlo | Kunstkring BArt

Joop Huisman brengt nog more kunst naar Ruurlo

eigentijds realisme fijnschilderenMet de komst van Museum MORE (MOdern REalisme) in Kasteel Ruurlo zag Joop Huisman mogelijkheden om nog meer kunstuitingen, en met name die van het het modern realisme, ook elders in Ruurlo in beeld te brengen. Maar dan die van hedendaagse kunstenaars die zelf graag in die stijl werken.
Zijn idee leidde tot nadere gesprekken met Gastronomie “De Luifel” waarin de mogelijkheden besproken werden om te komen tot een permanente expositie van realistische schilderijen op die locatie.

“De Luifel” gaf aan geïnteresseerd te zijn en het resultaat is dat Joops idee sinds 22 juni 2017 ook werkelijkheid is geworden.

Waar de nadruk van museum MORE in kasteel Ruurlo ligt bij op de beroemde kunstschilder Carel Willink (vooral bekend geworden om zijn (sur)realistische fijnschilderwerk), daar zal de expositie in “De Luifel” voornamelijk eigentijds realistisch fijnschilderwerk laten zien.
Joop Huisman bijt zelf de spits af met eigen werk. Maar hij overweegt om in de toekomst ook gastexposanten uit te nodigen. Hij zal zelf ook de exposities organiseren en de contacten met kunstenaars onderhouden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Joop Huisman

Voor wie een kijkje wil nemen (en/of zich culinair wil laten verwennen):
Gastronomie “De Luifel” is gevestigd aan de Dorpsstraat 11, 7261 AT  Ruurlo.