] Prijs AtelierRoute Berkelland valt in Ruurlo | Kunstkring BArt

Prijs AtelierRoute Berkelland valt in Ruurlo

20170620_150925Borculo, 20 juni 2017

De prijs ter waarde van 200 euro die de organisatie van de Berkellandse AtelierRoute ter beschikking had gesteld voor bezoekers die via het enquêteformulier hun mening over de route kenbaar hebben gemaakt is gewonnen door een echtpaar uit Ruurlo.
De prijs kan besteed worden voor de aankoop van een kunstwerk van een van de deelnemende kunstenaars aan de atelierroute.

In de Publieksruimte van het Berkellandse gemeentehuis in Borculo, omringd door de Berkellandse kunstwerken van Hasto (schilderijen) en Renee van Elburg (keramiek) heeft de Wethouder van Cultuur, mevrouw Joke Pot, die als onafhankelijke en onpartijdige functionaris gevraagd was de trekking te verrichten, het formulier van de winnaar getrokken en de naam bekend gemaakt.
Daarmee sloot zij ook officieel het evenement af waarvoor zij op 2 juni, de dag voor het Pinksterweekend, in ’t Stieltjen in Haarlo het startschot had gegeven.

Zoals de foto laat zien, liet Joke Pot niets aan het toeval over. Geflankeerd door Henk Viscaal en Wil Martens, vertegenwoordigers van Kunstkring Ruurlo en onder het toeziend oog van Dolf Bierhuizen en Herbert Wensing (niet op de foto) van Kunstkring B-Art sloot zij demonstratief de ogen terwijl zij één formulier uit de doos viste waarin de grote hoeveelheid ingeleverde en later nagezonden inzendingen van bezoekers uit alle windstreken van Nederland waren verzameld.

Winnaar (of beter: winnaars) waren Ernst en Lianne Schepers uit Ruurlo.

Die hadden, zo bleek toen het winnende formulier nader werd bekeken, tijdens de atelierroute kans gezien om 15 locaties te bezoeken. Het was voor hen de eerste keer en ze gaven duidelijk blijk van hun enthousiasme en de intentie om bij een volgende atelierroute zeker weer van de partij te zijn.

Ze waren niet de enigen die zich lovend uitlieten over deze eerste Berkellandse AtelierRoute.

Vanuit de enquête bleek, dat maar liefst 98,2% van de bezoekers de route met zeer goed (74,1%) of goed (24,1%) had beoordeeld. Slechts 1,8% oordeelde met een ‘gemiddelde’ score en zelfs de meest kritische beoordelaars konden het niet over hun hart verkrijgen om een ‘slecht’ of ‘zeer slecht’ vonnis uit te spreken. Een compliment aan de organisatoren!

20170620_141109De winnaars zijn inmiddels van hun winst op de hoogte gesteld. Zij ontvangen binnenkort een atelierroutecadeaubon die ze uitsluitend bij een van de -aan de route deelnemende-  kunstenaars kunnen inleveren bij aankoop (of als gedeeltelijke betaling) van een kunstwerk. Die kunstenaar kan op zijn (of haar) beurt de cadeaubon bij de penningmeester van het organiserende projectteam verzilveren voor het toegezegde bedrag van € 200,-.

Op vrijdag 16 juni stond in Berkelnieuws.nl behalve bovenstaand artikel ook nog een leuke column van Alice Plekkenpol met als titel: “Het leuke is dat je bij wildvreemden mag rondkijken”Lezen.