] Publiekswinkel in Borculo toont nu werk van Bouke Veltman | Kunstkring BArt

Publiekswinkel in Borculo toont nu werk van Bouke Veltman

naamloosDe expositie in de hal het gemeentehuis van Borculo is opnieuw ingericht. Tot eind oktober hangt er nu werk van Bouke Veltman (Neede) en Inge Meuleman (Ruurlo).
Het is boeiend om te zien hoe de beide exposanten de eigen waarnemingen vorm geven in hun schilderijen.

Bouke Veltman begon met schilderen nadat hij gestopt was met zijn reguliere werk. Vanaf dat moment heeft zijn schildervaardigheid zich langzaam ontwikkeld naar een abstracte, haast landschapachtige stijl zonder dat hij daar opzettelijk  voor heeft  gekozen. Het gebeurde gewoon. Bouke heeft zich ook verschillende technieken eigen heeft gemaakt die ieder weer aanleiding gaven tot spontane, intuïtieve aanpassing van wat hij aan het doek wilde toevertrouwen.
Na een schuchter begin is schilderen voor hem inmiddels een levensbehoefte geworden. Hij vindt het nu ook prettig om het samen met anderen te doen. Dat is niet altijd zo geweest.
Aanvankelijk liet hij zijn werk niet aan anderen zien. Hij had zelf het idee dat het niet veel voor hen kon betekenen. Maar dat is verleden tijd.  Nu vindt hij het prettig als anderen zijn werk willen zien. De beoordeling ervan laat hij graag aan de kijker over. Hij schildert vanuit wat hij bewust of onbewust heeft waargenomen.

Bouke Veltman is niet de enige die nu exposeert in de publieksruimte van het Berkellandse gemeentehuis in Borculo. Zoals te doen gebruikelijk zoekt de Stichting Berkelland Cultuur (SBC), die deze exposities organiseert, steeds een combinatie met het werk van enkele andere Berkellandse kunstenaars.
Deze keer zijn dat de schilderijen van Inge Meuleman uit Ruurlo geworden.

Ook exposeren?
De SBC wil graag iedere Berkellandse inwoner die zijn of haar werk (schilderijen, beelden of ander kunstzinnig werk) graag aan anderen wil laten zien de kans geven om die stap te zetten en zich op te geven voor deelname aan deze tentoonstelling.
Uw belangstelling kenbaar maken kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar berkellandcultuur@gmail.com.

De expositie is op weekdagen geopend gedurende de openingstijden van het gemeentehuis
Toegang tot de expositie is vrij.