] Willy Alferink is een van de eerste exposanten in “De Kunstbrug” | Kunstkring BArt

Willy Alferink is een van de eerste exposanten in “De Kunstbrug”

affiche-willy-alferinkOp donderdag 7 september om 18.00 uur vindt de officiële opening plaats van een nieuwe galerie in Oldenzaal: De KUNSTBRUG, met aansluitend een receptie tot 20.00 uur.
Deze galerie met hedendaagse kunst is gevestigd in de overdekte de brug van de WOONBOULEVARD in OLDENZAAL.
Willy Alferink uit Lochem is een van de 16 kunstenaars die als eersten  de nieuwe galerie zullen inwijden.

De Kunstbrug is een ruimte van zo’n 350 vierkante meter, die voor de expositie wordt gevuld met bronzen beelden, schilde­rijen, tekeningen, roestvrij stalen beelden en foto’s. De geëxpo­seerde werken, variërend in prijs van 100 tot 10.000 euro, kunnen desgewenst ter plekke door be­zoekers gekocht worden.
De filosofie achter het opzetten van zo’n galerie op deze locatie is even eenvoudig als logisch: Mensen gaan naar een woonbou­levard voor de inrichting van hun huizen. Kunstwerken behoren bij de aankleding van een huis. Het is dan ook een schitterende gelegenheid om hen juist dan en daar in aanraking te brengen met echte en hedendaagse kunst?

Er is door de initiatiefnemers daarom ook gezocht naar kunstenaars die kwalitatief goede kunst maken. De keuze voor de veelzijdige Willy Alferink  en de overige 15 kunstenaars voor deze eerste expositie getuigt van het feit dat ze daarmee een veelbelovende start hebben gemaakt.
Vermeldenswaardig in deze context en tekenend voor de bereidheid er gezamenlijk iets moois van te maken is het feit dat alle nu deelne­mende kunstenaars ook daadwerkelijk hebben meegewerkt aan de inrichting van de Kunstbrug, o.a. door spontaan mee met sausen en het plaatsen van de expositiewanden.
Het is de bedoeling dat er iedere vijf maanden een nieuwe expositie komt met andere kunstenaars.

Ook voor wie niet op zoek is naar nieuwe meubels lijkt een bezoek aan De Kunstbrug alleen al meer dan de moeite waard te worden voor een bezoek.

Adres:
Woonboulevard,
Kleibultweg 48, 7575 BV  Oldenzaal

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur