] Productief in coronatijd | Kunstkring BArt

Productief in coronatijd

Enkele weken geleden gaven we aan dat wij u via deze pagina af en toe een impressie zullen geven van hoe onze kunstenaars de extra vrijetijd als gevolg van het coronavirus hebben benut voor het maken van nieuwe creaties.
Lieten we hiervoor zien hoe Dolf Bierhuizen dat deed, deze keer gaat de aandacht naar zijn echtgenote …..

Louise Bierhuizen (keramiek)

Abstract

Wie een ooit eerder kijkje nam in de fraaie beeldentuin van Louise en Dolf aan de Haarloseweg 6 in Borculo en dat nu nog eens doet zal versteld staan van de veelheid aan nieuwe creaties die er nu te zien zijn.
Op de grasperken, tussen de bomen, verscholen in stille hoekjes, maar ook dominant aanwezig op de open plekken verraden de talloze keramische sculpturen de tomeloze energie die Louise heeft gestoken in het uitdenken van haar ideeën en het experimenteren met vormen en technieken.

Abstract

Vooral haar abstractere, gestileerde werken trekken de aandacht. Van welke kant je zo ook bekijkt, steeds word je getroffen door de steeds andere, maar altijd vloeiende lijnen en de -soms gewaagde- kleurschakeringen. Bovenstaande sculptuur “Abstract” is daarvan een mooi voorbeeld.
Louise geniet er ook van om daarmee bezig te zijn en te zien hoe haar ideeën geleidelijk de vorm krijgen waar ze blij van wordt.
En niet alleen Louise zelf; ook de bezoekers van de beeldentuin steken hun bewondering niet onder stoelen of banken .

Groot werk

Sinds Louise over een grotere oven beschikt kan zij ook groter werk maken. En dat doet ze dan ook. Voor mensen die keramiek in hun tuin willen hebben kan ze op deze manier ook voorzien van echte blikvangers.
Mede vanwege de benodigde tijd die klei nodig heeft om te drogen voordat die gebakken kan worden kan ze daar niet op wachten voordat ze aan een nieuwe creatie begint, maar werkt ze doorgaans aan verschillende ontwerpen tegelijk.

Samen werken

Heel bijzonder in Louise’s oeuvre zijn de combinaties van keramiek en hout die ze in samenspel met Dolf maakt., zoals nevenstaande creatie “Knus” .
Het intieme beeldje is gemaakt van bruin bakkende klei, terwijl het schaaldeel van Douglas hout is gemaakt.
“Leuk om er samen aan te werken en het samen te maken,” aldus Louise.
Maar ook een unieke combinatie.

Overtuig uzelf en laat u verleiden tot een bezoekje aan het atelier van Louise. De gedragsregels rondom het coronavirus zijn versoepeld (en worden hopelijk snel nog minder beperkend), maar ze worden in acht genomen bij de beeldentuin waarin uitsluitend eigengemaakte sculpturen worden getoond. Maar maak voor de zekerheid even een afspraak als u wilt komen kijken: 0545 271380 of 06 49970136. Dan komt u zeker niet voor niets.

Tenslotte

Vanaf 2 juni zijn Louise en zijn echtgenoot Dolf (houtsculpturen) samen met een twaalftal andere kunstenaars als gastexposanten uitgenodigd in de supermooie Beeldentuin Witharen aan de Witharenweg 24, 7738 PG Witharen.