] B-Art activiteiten in 2021 | Kunstkring BArt

B-Art activiteiten in 2021

Een aantal artikelen en foto’s in de lokale en regionale kranten hebben de afgelopen weken al aandacht op Kunstkring B-Art gevestigd.
Met inachtneming van de coronaregels en (helaas nog steeds) onder voorbehoud van wijzigingendaarin heeft onze kunstkring heel optimistisch weer vaart gezet achter de organisatie van haar activiteiten.
Vorig jaar was een en ander afgelast of verschoven. Wanneer kunnen we die nu verwachten? En hoe zit het met de oude planning van activiteiten die om elke 2 jaar zouden plaatsvinden?
Hieronder zullen we daar wat duidelijkheid over proberen te geven.

Kunstwandelroute

Het is vrijwel zeker dat de Berkellandse Kunstwandelroute nabij Borculo dit jaar door zal gaan. Hopelijk is het gehate virus dan niet meer actief , maar ook als er nog regels gelden blijft de kans op doorgang groot. De activiteit vindt namelijk buiten plaats en er is ruimte genoeg om 1½ meter afstand van elkaar te houden. De kans dat grote groepen gelijktijdig de route van iets meer dan 3 km gaan afleggen is klein en beheersbaar.
De route zal officieel geopend worden op 29 mei: het eerste weekend na Pinksteren. De laatste dagen van deze route vallen samen met de andere activiteit van Kunstkring B-Art, het Kunstplein, op 11 en 12 september.

Het Kunstplein

Bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge zal niet alleen het start- en eindpunt van de Kunstwandelroute komen te liggen en een van de verkooppunten van de gids voor de wandelroute; het zal ook het decor vormen van het Kunstplein. Een activiteit waarbij ongeveer 30 kunstenaars een zeer divers scala aan creaties aan kunstminnende en andere bezoekers zullen laten zien. Niet alleen als verkopers ervan. De meeste zullen ook een demonstratie geven en/of desgevraagd uitleg geven over hoe hun werk tot stand komt.
Ook zullen er enkele kunstenaars aanwezig zijn van wie objecten op de kunstwandelroute geplaatst zijn.
Het kunstplein zal plaatsvinden tijdens het Open Monumentenweekend van 11 en 12 september.
Hoewel ook dit gebeuren in de buitenlucht plaatsvindt zal het moeilijker zijn om er de 1½ meter afstandregel in acht te nemen. Maar aangezien we dan weer 8 maanden verder zijn en we dan nog in de zomer zitten, hopen we erop dat dat dan geen probleem meer zal vormen.

Overigens: Als er nog kunstenaars zijn die zich in willen schrijven om ook mee te doen moeten ze erg vlug zijn. Het maximum aantal (30 plaatsen) is bijna bereikt.

Hoe zit het met de Atelierroute?

Voordat het coronavirus alle plannen in de war stuurde was het de bedoeling om iedere 2 jaar de Berkellandse Atelierroute te houden. Dat zou dus 2021 worden.
We hebben samen met mede-organisator, Kunstkring Ruurlo, besloten dat we voor wat de Berkellandse Atelierroute betreft een jaar overslaan en daarna de 2-jarendraad weer zullen oppakken. Nog een activiteit zoals de Atelierroute erbij organiseren in 2021 werd, zelfs voor Kunstkring B-Art, iets te veel van het goede.
De Atelierroute schuift dus naar ergens in de buurt van Pinksteren 2022
(5 en 6 juni).

Overige activiteiten

Voor de overige activiteiten die Kunstkring B-Art naar 2021 had overgetild of die al eerdere voor 2021 in de planning zaten zijn we nog erg afhankelijk van de beschikbaarheid van geschikte locaties.
Ook aan het in gang zetten van die activiteiten wordt hard gewerkt, maar op dit moment kunnen we er -helaas- nog weinig duidelijkheid over geven.
Zodra dat wel kan hoort u van ons.