] De eerste prijs was voor Jikke en Jet | Kunstkring BArt

De eerste prijs was voor Jikke en Jet

Jurylid Han te Hennepe en de winnaars van de 1e prijs

In de nieuwe studio van de Eibergse fotograaf Han te Hennepe mochten de jonge prijswinnaars van de fotowedstrijd “Kunst voor jong en oud” op woensdag 10 juli hun prijzen in ontvangst nemen.
De wedstrijd was uitgeschreven door de kunstkringen Berkelland Art (B-Art) en Kunstkring Ruurlo bij gelegenheid van de atelierroute 2019 die tijdens de pinksterdagen plaatsvond.
‘Kinderen al van jongs af aan kennis laten maken met kunst’ was de gedachte achter deze wedstrijd. En dat gebeurde ook, zij het met wisselende belangstelling.
Hoewel het aantal inzendingen een beetje tegen viel, waren er wel ruim voldoende om uit de inzendingen de 3 prijswinnaars te kunnen aanwijzen. Om er zeker van te zijn dat er een goede keuze gemaakt zou worden hadden de organisatoren van de atelierroute een beroep gedaan op de deskundigheid van Han te Hennepe die ook de prijzen uitreikte.

Jikke en Jet samen met kunstenaar Kees Weimer

Toeval?

Toeval of niet, er waren een paar opvallende dingen:
Zo waren er 3 prijzen, maar 4 winnaars. Ze kwamen uit 3 verschillende Berkellandse kernen.  Het waren het allemaal meisjes.  En al hun voornamen begonnen met de letter J.

De 1e prijs ging naar Jikke en Jet Schurink uit Eibergen (die de prijs dus samen moesten delen);
De 2e prijs was voor Jade Knippers uit Neede; en
De 3e prijs ging naar Janne Waanders uit Borculo.

Een van de regels bij de wedstrijd was dat de prijzen besteed moesten worden aan iets dat te maken heeft met kunst of creativiteit. De winnaars van de eerste en derde prijs kozen voor een workshop of les bij een Berkellandse kunstenaar en dat gaat dus binnenkort ook gebeuren. Jikke en Jet  wilden graag “kleien” terwijl Janne koos voor pottenbakken.
Jade gaf de voorkeur aan tekenmaterialen. Ook die wens werd gerealiseerd.

Hieronder de winnende foto’s van de 2e en 3e prijs

3e prijs
Janne als “Het meisje met de Parel” van Vermeer, geschilderd door haar oma
2e prijs
Jade in de Borculose beeldentuin van Dolf en Louise Bierhuizen

We willen alle winnaars nogmaals feliciteren met hun prijs.
Maar daarnaast willen we ook alle andere inzenders bedanken voor de leuke foto’s die ze ons hebben toegestuurd.
Voor allemaal en hun (groot)ouders hopen we dat ze tijdens de pinksterdagen hebben genoten van een mooie atelierroute en dat ze volgende keer zeker weer gaan kijken. Mogelijk dat ze later zelfs nog wel eens meedoen ….. als een van de kunstenaars????