] De Galerie van Joop Huisman toont nieuw werk | Kunstkring BArt

De Galerie van Joop Huisman toont nieuw werk

Joop Huisman uit Ruurlo kennen we niet anders dan “altijd bezig met kunst”. Naast een eigen expositie in het Kulturhus in Ruurlo (tot eind maart) en het organiseren van een doorlopende expositie van realistische schilderijen bij  Gastronomie ‘De Luifel’ in Ruurlo (nu met werk van HIlda Haselberg) vindt Joop ook nog tijd om zelf nieuwe schilderijen te maken en om in zijn Galerie op de website van Kunstkring B-Art een overzicht van zijn oeuvre te actualiseren.

Joop Huisman schildert realistisch, bij voorkeur met olieverf. Lange tijd was hij vooral geïnspireerd door natuur, mens en dier, maar sinds twee jaar vindt hij vooral inspiratie in stillevens. Oude gebruiksvoorwerpen, al  of niet in combinatie met vruchten hebben zijn interesse. En hij weet ze zeer realistisch weer te geven, waarbij vooral de effecten van licht en donker bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat.
Werk van Joop is beschreven in de TNO-uitgave ‘De vrucht van verbeelding’ en in het  ‘Kunstboek’ dat door Galerie Donkersvoort in Beek en Donk in 2007 werd uitgegeven.

Om te zien wat Joop in de afgelopen periode heeft gemaakt, ga naar zijn Galerie op deze website of bezoek zijn eigen website.