] De laatste loodjes | Kunstkring BArt

De laatste loodjes

Ook in 2017 werd de Atelierroute geopend door de wethouder van Kunst en Cultuur

Minder dan een week te gaan nog voordat de 53 Berkellandse atelierlocaties hun deuren open zetten voor de ongetwijfeld talrijke bezoekers. Te oordelen naar het aantal bezoekers dat onze website nu al dagelijks bezoekt zijn heel wat mensen bezig met uit te zoeken wat de 86 deelnemende kunstenaars zoal te bieden hebben en met het plannen van hun route.

De kunstenaars zelf leggen de laatste hand aan het selecteren, organiseren, en de wijze van presenteren van hun werk en tellen nog even na of ze wel voldoende ‘business cards’ in voorraad hebben. Gastkunstenaars zijn hun expositiewerkstukken voorzichtig aan het inpakken; klaar voor vervoer naar de ontvangstlocaties.
In Ruurlo wordt het Kulturhus voorbereid voor 6 drukke dagen.
Want al op donderdag 6 juni tussen 15.00 en 18.00 uur en vrijdag 7 juni tussen 9.00 en 10.00 uur kunnen de werken voor de overzichtstentoonstelling aangeleverd worden, zodat de expositiecommissie van Kunstkring Ruurlo verder de hele vrijdag heeft om de 86 te exposeren werken tot een overzichtelijke expositie samen te voegen.
De kunstenaars krijgen dan ook een pakket aan attributen mee, onder andere om de openstelling van hun eigen atelier op straat zichtbaar te maken en informatieboekjes en routekaarten om hun bezoekers wegwijs te maken naar de overige atelierlocaties.
Zaterdag zal alles voor de ontvangst van alle deelnemende kunstenaars, hun partners en van de genodigden worden klaargemaakt.
Vanaf 19.30 worden ze ontvangen in de foyer van het Kulturhus waar op dat moment het duo Frank en Fleur voor de muzikale omlijsting zorgen.
Het moment suprème zal zijn om 20.00 uur, wanneer de Berkellandse wethouder van Kunst & Cultuur, Anjo Bosman, de officiële opening van de Atelierroute zal verrichten door de toegang tot de overzichtstentoonstelling te ontsluiten.
Onder het genot van een hapje en een drankje, en begeleid door de muziek van Frank en Fleur kunnen de aanwezigen dan de ingebrachte Berkellandse kunst bekijken en met elkaar bespreken.

Zondag 9 juni gaan om 11.00 uur de deuren van het Kulturhus en alle 52 andere locaties open voor de eerste bezoekers. Tot 17.00 uur.
Maandag, tweede pinksterdag, gebeurt dat voor de tweede keer.
En dinsdag 11 juni staan de organisatoren weer klaar als tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur de tentoongestelde werken weer opgehaald worden.

Het KNMI voorspelt aangename temperaturen, maar ook wat wisselvallig weer. Laat het u niet ontmoedigen.
We zien u graag ergens tijdens de Berkellandse Atelierroute, waarvan de kunstenaars van Kunstkring B-Art niet alleen voor de organisatie gezorgd hebben, maar waarbij zij ook als deelnemer aanwezig zullen zijn.
U komt ze overal tegen waar dit bord staat: