] De ongekende mogelijkheden van video art | Kunstkring BArt

De ongekende mogelijkheden van video art

Of het de zomerse omstandigheden waren die kunstenaars en kunstliefhebbers verleidden tot genieten van de lente nu het eindelijk kon of de keuze van het onderwerp zal wel altijd een vraag blijven. Vast staat dat de opkomst bij het tweede Berkellandse Kunstcafé lager was dan gehoopt, maar ook dat degenen die ervoor gekozen hadden naar de door kunstkring B-Art georganiseerde avond te komen daar zeker geen spijt van hebben gehad.
Videokunstenaar Ewout van Roon wist zich vanaf het begin van zijn presentatie verzekerd van een warme belangstelling en waardering voor de door hem met behulp van videobeelden en muziek gemaakte  kunstwerken.
Olieverfschilderijen die in hun lijst tot leven kwamen, verfdruppels die, in contact met water, tot de meest fantastische abstracties en kleurschakeringen leidden, weerspiegelingen van gebouwen en natuurlijke vormen die een rustgevend en sfeervol bewegend decor vormden voor serene concerten waarbij beeld en muziek  zelfs improvisaties op elkaartoelieten.

Het zijn maar enkele momenten uit de vele toepassingen van videokunst die door Ewout werden getoond. En toegelicht of uitgelegd. Want vragen stond vrij. En daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Jammer dat er toch maar zo weinig kunstliefhebbers gebruik hebben gemaakt van de door de kunstkring B-Art geboden gelegenheid kennis te nemen van deze ten onrechte nog TE onbekende kunstvorm.
De zon zal nog wel vaker schijnen.