] Een week vol kunst in Berkelland | Kunstkring BArt

Een week vol kunst in Berkelland

za+zo: Claudy Cellier: Het Ontstaan

Kunstliefhebbers kunnen de komende week hun hart ophalen in Berkelland.
We zetten de activiteiten hier even bij elkaar, zodat iedereen kan kijken of er nog plaats is in zijn of haar  persoonlijke agenda.

Zaterdag 10 november
Klanken & Kunst in de Kluntjespot
Meeslepende muziek van violiste Emmy Storms en zang van Annelies Storms, twee bijzondere korte films van Louis Spoelstra, een indringende voordracht door Theo Hakkert en fascinerende schilderijen van Ida Roekevisch en enkele uit de verzameling van Ellis Frans-Kapma, dit alles met ‘verbinding’ als overkoepelend thema.
Aanvang: 19.30. Kosten: € 7,50 p.p. (incl. consumptie). Locatie: PKN-kerk de ‘Kluntjespot’ in Haarlo.
Aanmelden s.v.p. via info@idaroekevisch.com of info@frans-kapma-foundation.com.

Donderdag 15 november
Eerste Berkellandse Kunstquizz
In een ontspannen sfeer strijden kunstenaars, kunstliefhebbers en anderen  in kleine teams met elkaar  om de hoogste score te behalen bij het beantwoorden van een 60-tal vragen die Kunstkring B-Art heeft bedacht rondom het thema ‘Kunst”, al of niet met een grote K waarbij ook de Berkellandse ‘kunst’ niet vergeten wordt.
Aanvang: 20.00. Kosten: € 2,- p.p. (incl consumptie). Locatie: Buitencentrum Kerkemeijer, Borculo

Zaterdag 17 november
Landelijk Atelierweekend
Meer dan 400 beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk. Hoewel de Achterhoek in aantal nog ver achterblijft bij de meeste andere delen van Nederland zijn er in Berkelland gelukkig toch enkele ateliers diein dat weekend  hun deuren open hebben en wel:

 • Atelier de Claudy  aan de Borculoseweg 65 in Neede, met schilderijen van Claudy Cellier en stenen sculpturen van Nell van de Looij uit Neede.
  Geopend van 11.00 – 16.00 uur. Toegang gratis.
 • Atelier Zwierige Penseel aan de Hagensweg 3 in Eibergen, met de nieuwste schilderijen, aquarellen en porselein van Jenneke Brunnekreeft .
  Geopend van 10.00 – 17.00 uur. Toegang gratis

Zondag 18 november
Landelijk Atelierweekend
Meer dan 400 beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk.
In Berkelland zijn de volgende ateliers geopend:

 • Atelier de Claudy  aan de Borculoseweg 65 in Neede, met schilderijen van Claudy Cellier (olieverf en blad-edelmetalen) en (hard)stenen sculpturen van Nell van de Looij uit Neede.
  Geopend van 11.00 – 16.00 uur. Toegang gratis.
 • Atelier Zwierige Penseel aan de Hagensweg 3 in Eibergen, met de nieuwste schilderijen, aquarellen en porselein van Jenneke Brunnekreeft .
  Geopend van 10.00 – 17.00 uur. Toegang gratis
 • Atelier Anouk aan de Spilmansdijk 5A in Beltrum, waar belangstellendenonder begeleiding een werkstukje van klei kunnen maken. Verder is er werk van Anouk de Groot te zien en wordt er uitleg gegeven over het tot stand komen van een beeld in brons en in keramiek.
  Geopend van 11.00 – 16.00 uur. Toegang gratis.