] Expositie Mariet Hummelink in “De Quast” | Kunstkring BArt

Expositie Mariet Hummelink in “De Quast”

Eibergen, 10 en 11 oktober

Komend weekend, 10 en 11 oktober houdt Mariet Hummelink, samen met Riet Servaas en Henny Oudenampsen, twee dames die bij haar schilderen, een expositie in De Quast, Eibergen. 

“De Quast” is het voormalig clubgebouw van VV Eibergse Boys aan de Needseweg in Eibergen. Het pand stond vorig jaar te koop. Mariet en haar man hebben het inmiddels omgebouwd tot een heerlijke plek om te schilderen.”

Mariet bindt zich niet aan een vaste stijl of bepaalde materialen.
Als ondergrond kun je haast alles gebruiken. En dat doet ze ook.
Of het schilderdoek is, houten plankjes (afvalstukjes bij de bouwmarkt), mdf, hout uit het bos… , iedere ondergrond biedt nieuwe en andere mogelijkheden en geeft een andere effect.
Hoewel ze verschillende stijlen toepast schildert ze het liefst abstract en intuïtief..
Wat het gebruik van schildermaterialen en techniek betreft zit zij evenmin vast aan een vast patroon , maar houdt zij er juist van te experimenteren en daardoor steeds weer nieuwe ontdekkingen te doen en nieuwe toepassingen te vinden. Daarbij aarzelt zij niet om ook mixed media te gebruiken, waardoor vaak meer kracht in een schilderij kan ontstaan.

Samen schilderen

Graag draagt ze haar passie ook over op anderen en oefent ze samen met hen de schilderhobby uit. Vandaar ook dat bij dit weekend ook werk van Riet en Henny deel uitmaakt van de expositie.
Voor wie een soortgelijke interesse heeft: Op maandag- en donderdagochtend heeft Mariet nog enkele plekken vrij voor mensen die willen (leren) schilderen. Meer informatie daarover wil Mariet uiteraard graag tijdens de expositie met belangstellenden bespreken.

Corona-proof?

Als de corona-maatregelen intussen niet worden aangescherpt gaat de expositie komend weekend gewoon door. Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden. 
Alleen als het erg druk wordt zult u misschien even buiten moeten wachten.

Locatie: Needseweg 2, Eibergen
Openingstijden: zaterdag van 11 –  15 uur; zondag van 11 – 17 uur