] Fotofinish bij Berkellandse Kunstquizz | Kunstkring BArt

Fotofinish bij Berkellandse Kunstquizz

Slechts halve punten verschil waren er tussen de 1e, 2e en 3e plaats in de Berkellandse Kunstquizz die op donderdag 15 november in Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo werd gehouden.
Quizmaster Herbert Wensink zorgde ervoor dat de avond in een gezellige en ongedwongen sfeer kon verlopen, ondanks het feit dat er regelmatig diep nagedacht en stevig gediscussieerd moest worden om tot een eensluidend antwoord te kunnen komen.
Het waren uiteindelijk drie vrouwelijke leden van Kunstkring B-Art die met hun speciaal samengesteld groepje van drie, en met slechts een halve punt voorsprong op de tweede plaats, aan het einde van de avond de Berkellandse Kunstkei en de verdienste van “de eeuwige roem” in de wacht wisten te slepen.

Gemakkelijk was het niet. Ondanks het feit dat de samenstellers van de quiz  ernaar gestreefd hadden om alle deelnemers, ongeacht hun kunst-vaardigheid, de mogelijkheid te bieden om toch een flink aantal punten te verzamelen bleken ze op een aantal gebieden de kennis van de aanwezige Berkellandse kunstkenners toch overschat te hebben. Met name de muziekronde leverde veel herkenning, maar weinig goede antwoorden op: gemiddeld iets minder dan één punt. Ook de goede antwoorden op vragen over de Berkellandse kunst en kunstenaars bleven met een gemiddelde van 2½ ver achter bij de wat algemenere vragen  over beeldende kunst die gesteld werden.

Hoewel de Berkellandse Kunstquiz tevoren uitgebreid in de publiciteit was aangekondigd was die kennelijk niet voldoende om de vele belangstellenden die (voornamelijk aan zichzelf) twijfelden of ze wel mee zouden doen over de streep te trekken. Is winnen dan toch belangrijker dan meedoen?
De organisatoren hebben in ieder geval goede reacties en een aantal waardevolle tips gehad. Genoeg om alvast in de startblokken te gaan staan voor de tweede Berkellandse Kunstquiz.