] Claudy Cellier | Kunstkring BArt

Claudy Cellier

 

Persoonlijke website

Galerie

Persoonlijke informatie over

Claudy werd geboren tussen de heuvels van de Franse Gascogne, op het platteland, dat verre van plat is, met de keten van de Pyreneen in het Zuiden.
Dit is een beeld dit nog vers in haar geheugen ligt, als een “houvast”.
Aan het einde van haar lyceumtijd, met een diploma in de zak, kon zij kiezen wat ze verder wilde doen, maar het enige dat haar  echt aanspreekt is de “beaux arts”studie. Helaas kreeg ze er geen studiebeurs voor, en moest zij uitwijken naar de universiteit om psychologie te gaan studeren. Al heel snel verdwaalde zij daarin!
Dwalen. Dat zal zij nog vaker doen want “bij toeval” landt Claudy op Ibiza in een “Flower Power” sfeer bij een Spaanse kunstenaar, Santiago, die haar een paar kneepjes van het vak leert.
Het zat er blijkbaar al in, maar het is voor haar wel een enorm aanmoediging geweest om iets ermee te gaan doen !
Terug In Frankrijk, voor enkele jaren, worden ‘overleven’ en ‘tekenen’ de belangrijkste leidraden die zij moet volgen. Op haar 25ste is zij alleenstaand moeder, en een jaar later volgt zij de vader van haar tweede kind naar Nederland.
Daar krijgt zij de kans om op Minerva toegelaten te worden, een heftige maar fantastische jaar met twee kinderen thuis en een derde op komst. Dat is dan ook de reden waarom zij stopt met de opleiding.
 
Daarna wordt het experimenteren om dat wat in haar leeft naar buiten te brengen een heel persoonlijk proces. Zij probeert in alles precies en authentiek te zijn, tot aan de keuze van de materialen die zij gebruikt toe. Het opnemen van bladmetalen in dat proces is daarbij eigenlijk bijna een toeval treffer; zeker GEEN wens om op te vallen. De invloed van het licht is essentieel in ons leven, en dus in Claudy’s schilderijen, want haar inspiratie bronnen zijn het Leven en de Natuur .
 
Welkom op haar planeet !!!​