] Dolf Bierhuizen | Kunstkring BArt

Dolf Bierhuizen

 

Actie foto

Persoonlijk website: 

Galerie:

Persoonlijke informatie over: Dolf Bierhuizen 

houtsculpturen

 

Dolf Bierhuizen werd in 1945 geboren in Rotterdam.

Na ruim 40 jaar als slager te hebben gewerkt ging hij in 2002 een workshop “beeldhouwen in steen” volgen in Rotterdam.
Toen hij en zijn echtgenote in 2005 naar Borculo verhuisden is hij meer met hout gaan werken, o.a. geïnspireerd door de totempalen in Canada die hij zag tijdens de reizen die ze samen maakten.

In september 2008 is Dolf met veel plezier op cursus gegaan bij Geert Lebbink in Cultureel Centrum Gruitpoort in Doetinchem en is hij ook lid geworden van het Beeldhouwerscollectief Doetinchem. Meestal maakt hij één keer in de week gebruik van het Open Atelier van de Gruitpoort waar hij samen met een aantal beeldhouwers, ieder op eigen wijze, zijn hobby beoefent.

De mogelijkheden om van allerlei houtsoorten – het onvoorspelbare van het natuurlijke materiaal – een mooie sculptuur te maken is keer op keer weer een uitdaging die hem veel voldoening schenkt.

Exposeren doet Dolf ook graag zeker als hem gevraagd wordt om zijn hobby, het maken van houtsculpturen, te demonstreren

Zo gaf ook zijn aanmelding bij Kunstkring BArt hem veel voldoening, vooral door de vele verschillende disciplines die BArt kent.

Dolfs tweede grote hobby, die hij  samen met zijn vrouw, Louise, beoefent, is hun “Beeldentuin AJ & LW Bier”  die vanaf april tot oktober open is op afspraak ook voor groepen tot 20 pers.

In de beeldentuin staan sculpturen van hout – steen – keramiek (van Louise) op verrassende wijze opgesteld. Maar ook de tuin zelf is meer dan een bezoek waard.

De entree is gratis.