] Elly Overduin | Kunstkring BArt

Elly Overduin

Elly Overduin

Galerie

Persoonlijke informatie over: Elly Overduin

Elly Overduin is in 1949 geboren in Scheveningen, Den Haag.

Na de HBS ging zij biologie studeren en wonen in Leiden, nog een aantal (flowerpower)jaren op Oostflakkee en vervolgens heeft zij zich gevestigd in Capelle a/d IJssel.

Door het zien opgroeien van haar kinderen en het werken met jonge kinderen is zij zo gefascineerd geraakt door de ontwikkelingspsychologie, dat zij later ook de studie orthopedagogiek heeft gedaan.
Niet zo vreemd dus dat de natuur en het werken met en voor kinderen als een rode draad door haar leven loopt.

Op creatief gebied altijd bezig geweest met stoffen, zoals kinderkleding, beren en poppen maken.

In 2000 verhuisde zij (altijd al een droom) naar de rust en ruimte van het oosten van het land in het buitengebied van Rekken en vond werk in de jeugdzorg, later het welzijnswerk.

Na het stoppen met werken werd zij door haar ex-collega en vriendin aangestoken met het beeldend werken virus. Zij volgde cursussen en workshops keramiek en beeldhouwen en op dit moment volgt zij nog wekelijks schilderlessen.

Voornamelijk het zelf bezig zijn met het materiaal ervaart zij als het meest ontspannen en bevredigend.
Als het daarna ook nog iets wordt, geeft dat extra voldoening!

Sinds 2015 heeft zij haar eigen atelier, met daarin een keramiekoven, waardoor zij nog meer de gelegenheid heeft om met verf en klei bezig te zijn.
Graag wil zij dit gaan delen met andere kunstcollega’s, want dat betekent dat je elkaar kunt stimuleren en inspireren! Vandaar ook dat zij zich als lid heeft aangesloten bij B-Art!

Tot nu toe heeft ze slechts een enkele keer op een kunstmarkt gestaan en geëxposeerd, maar ze hoopt dat in de toekomst nog vaker te doen!

Elly werkt onder de naam “Buitenatelier Artelly”.
Wie een bezoekje wil brengen of een keer wil komen beeldend werken kan door HIER te klikken contact met haar opnemen.