] Joop Huisman | Kunstkring BArt

Joop Huisman

Joop Huisman

Persoonlijke website

Galerie

Persoonlijke informatie over: Joop Huisman

Joop Huisman schildert realistisch met af en toe een uitstapje naar het abstracte.

Hij  is in 1938  geboren in Garderen op de Veluwe en woont na Renkum sinds 2001 in Ruurlo. In avondstudies slaagde hij cum laude voor register Ingenieur. Vervolgens verkreeg hij zijn Ingenieurs aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen en promoveerde aan deze universiteit op een Dierfysiologisch onderwerp. Hij was werkzaam bij TNO als hoofd van de sectie Dierfysiologie.

Hij was altijd geïnteresseerd in de schilderkunst. Op latere leeftijd nam hij zelf de kwast ter hand. Aanvankelijk schilderde hij oude meesters na om inzicht in de techniek te verkrijgen en volgde hij enige cursussen. Na zijn VUT kwam hij in Ruurlo te wonen, waar hij les nam bij verschillende professionele schilders: 4 jaar bij Martinez in Enschede en tegelijkertijd 3 jaar bij de natuurschilder Nico Bulder in Elspeet, 2 jaar bij Gustave Nouel (tekenen en portret) in Deventer en 2 jaar bij Jaap Wijtenburg (portret) uit Arnhem en thans bij Eric Zwaga (fijnschilderen/ stilleven) in Klein Amsterdam bij Voorst.

Zijn werk is in 1997 beschreven in de TNO-uitgave “De vrucht van verbeelding” en in 2007 in  het “Kunstboek” uitgegeven door Galerie Donkersvoort in Beek en Donk. Verder is zijn werk beschreven in diverse kranten, waaronder de Gelderlander. Werk hangt in Nederland, België, Amerika en Aruba.

Hij exposeert regelmatig. Eerdere exposties in: Renkum, Doorwerth, Wageningen, Wolfheze, Ruurlo, Vorden, Steenwijk, Ruinerwold, Oosterbeek, Warnsveld, Winterswijk, Borculo, Doetinchem, Beek en Donk, Exel, Lisse, Eibergen, IJmuiden, Oranjestad (Aruba), Zutphen en Laren.