] Marianne Appels | Kunstkring BArt

Marianne Appels

Persoonlijke Website

Galerie

Persoonlijke informatie over: Marianne Appels

Geboren in 1954 te Eindhoven.

Zij studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Tilburg.
Tijdens haar studie tekende zij al wel wat als ontspanning, maar haar passie was toen vooral sport en speciaal handbal, waar zij ook als spelverdeelster in de eredivisie speelde. Hoe anders is haar vrijetijdsbesteding nu.

Na elf jaar werken in het onderwijs gaf ze (intussen getrouwd en moeder van twee kinderen) haar baan op om voor de opvoeding van de kinderen te kunnen zorgen. In die periode volgde zij en gaf ze ook diverse cursussen op het gebied van sportmassage, klassieke massage, voetreflexologie en babymassage en had ze ook 20 jaar een eigen praktijk. Aanvankelijk in Noord-Brabant en vanaf 1996 in de Achterhoek.

In die periode publiceerde zij ook twee boekjes: ‘Muisje Pluisje Trippelien’ en ‘Spruitjes met een Knipoog’, waarin zij massagehandelingen koppelde aan kleuterrijmpjes en -versjes. Daarmee konden jonge moeders zelf de rustgevende massages thuis toepassen.
Sinds 2006 heeft zij zich, samen met drie vriendinnen, volledig toegelegd op tekenen en schilderen.
Vanaf 2009 volgde zij schilder/tekenlessen bij Dennis Sierhuis en ook volgt ze met enige regelmaat workshops om zich verder te ontwikkelen en nieuwe technieken te leren.

Technieken:

Marianne werkt het liefst met (kleur-)potlood en acryl, en sinds kort ook met olieverf. Maar ook op andere gebieden levert ze verdienstelijk werk: keramiek, glas, brons of andere 3D kunst. Ze ziet het steeds als een uitdaging om iets nieuws te maken.
In 2010 sloot ze zich aan bij kunstkring B-Art en sinds eind 2012 is ze daar ook lid van de expositiecommissie.

De bijeenkomsten van de kunstkring bieden haar de mogelijkheid om thema’s uit te werken: in het platte vlak maar ook driedimensionaal en af en toe waagt ze zich aan het uitwerken van ‘gekke’ ideeën, zoals ‘AAA’ (triple A: Appels Active Art), ‘Beweging’ en ‘Pauze’, werken die u ook kunt vinden op haar eigen website.

Exposities:

In de afgelopen jaren heeft Marianne enkele keren een ‘eigen’ expositie gehad:

eerst dicht bij huis in Eibergen
–    in de bibliotheek
–    in woonzorgcentrum ‘de Meergaarden’
–    in muziekcafé ‘de Stier’
–    bij de ‘Fysiopraktijk Eibergen’ voor wie zij ook de wisselende exposities coördineerde
–    in zalencentrum ‘De Huve’

en later ook wat verder weg:

–    in Deventer, bij Akzo-Nobel
–    in Goirle, bij HaVep van Puijenbroek Textielfabrieken
–     n Lochem, bij De Lochemse Kunstfactor
–    in Enschede, bij Livio Verzorgingsinstelling De Cromhoff
–    in Gilze bij Expositiecentrum ‘De Steenfabriek’

Uiteraard is haar werk te vinden tijdens de groepsexposities van Kunstkring BArt, zoals in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk, bij de Lochemse Kunstfactor en de jaarlijkse groepsexposities in De Huve in Eibergen en doet ze mee aan de tweejaarlijkse Berkellandse Atelierroute en’Moment voor Kunst’.