] Marion Schmitz | Kunstkring BArt

Marion Schmitz

Marion Schmitz

Persoonlijke website

Galerie

Persoonlijke informatie over: Marion Schmitz

vooral aquarel

Marion Schmitz werd geboren in Heemstede. Aanvankelijk werkte zij in de muziek als operazangeres bij de Nederlandse Opera Stichting, waar ze optrad als solist. Daarna studeerde zij sociale psychologie en gaf 25 jaar les in de arts-patiënt communicatie aan huisartsen(in-opleiding)  bij de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Daarnaast schildert ze al zo’n dertig jaar. Zij werd in de schilderkunst ingevoerd door haar grootvader, Antoon Molkenboer, veelzijdig kunstenaar en schilder. (zie ook HIER.)

In de loop van de jaren heeft zij zich ontwikkeld door veel te schilderen en gericht workshops te volgen. De belangrijkste leraren waren Jan Velthuis, Xavier Swolfs, Ewa Karpinska, Marie-Line Montécot voor landschap en aquarel, en Gooitzen de Jong in Enschede voor modeltekenen.

Techniek:

Marion Schmitz schildert vooral met aquarelverf. Haar fascinatie ligt in het mengen van kleuren en het weergeven van het spel van het licht. Sinds een paar jaar lijst zij haar aquarellen niet alleen in met behulp van een passe-partout achter glas, maar ook heeft zij een methode ontwikkeld waarbij de aquarel op doek geplakt wordt, en glas ervoor niet meer nodig is.

 

Sinds 1990  woont zij met haar man op een oude boerderij met een bloemrijke tuin in het buitengebied van Rekken. Haar woonomgeving is een belangrijke inspiratie bron.

Zo zijn de onderwerpen:

·         landschappen: bij voorkeur met waterreflecties

·         koeien op stal en buiten

·         de zee en het wad,

·         bloemen, vaak uitvergroot

·         opera-scenes en muziek abstract

·         stillevens

Exposities:

Zij exposeert regelmatig in de regio Gelderland en Overijssel, en als lid van Kunstkring B(erkelland)Art. Sinds enige jaren is zij ook toegelaten als lid van het Aquarel Instituut België (AIB), waar werk van haar werd geselecteerd voor deelname aan het 7e Internationale Aquarelfestival in Antwerpen. Zij exposeert regelmatig met het AIB in België.