] Trude Bergsma | Kunstkring BArt

Trude Bergsma

trude-bergsma

Persoonlijke website

Galerie

Persoonlijke informatie over: Trude Bergsma

Al vanaf haar kind zijn wilde Trude creëren. Het pad liep even anders.
Ze wendde zich tot de opgroeiende jeugd en stak haar passie, ontdekkingszin en creativiteit in het begeleiden van hun authenticiteit. Aanvankelijk op Daltonscholen, later in haar kunstzinnige pedagogische coachingspraktijk .
Vanuit de ervaringen die zij daarbij opdeed richtte ze De Kinderacademie op, een school voor alle kunstdisciplines. ( www.dekinderacademie.nl)

Steeds meer vond ze ruimte voor haar eigen kunstenaarsziel en deed workshops, volgde de opleiding tot Beeldhouwer aan de VABK, te Driebergen.
Na deze fantastische beeldhouwperiode dwong haar fysieke gestel haar te stoppen.
Sinds enkele jaren beoefent ze nu de teken- en schilderkunsten, geniet van fotografie en bewerkt foto’s met de kwast. Ook hierin volgde ze vanuit haar eeuwigdurende nieuwsgierigheid workshops en opleidingen.
In het schilderen laat zij zich enerzijds leiden door haar fascinatie voor de natuur en zijn bewegingen, c.q. groei, anderzijds door haar innerlijke dynamiek versus verstilling.
De afwisseling tussen die twee laatstgenoemde is haar leidraad bij het werken en in de ‘flow’ blijven.

In december 2015 verhuisde Trude vanuit Muiden naar de Achterhoek en volgde in Zutphen de jaaropleiding “Uit de kunst naar jezelf’ bij Helene Jansen – Ten Bavel.
In Muiden en omstreken hield ze diverse exposities en deed mee aan kunstroutes.
In Zutphen heeft ze in januari 2016 meegedaan aan een groepsexpositie in Het Pakhuys aan De Berkelkade.