] Geef ook uw mening over Berkellandse top-kunst | Kunstkring BArt

Geef ook uw mening over Berkellandse top-kunst

Expositie Kunstwedstrijd in Hoeve De Meijer

Berkellandse topkunst bekijken in Neede? Dat zou best eens waar kunnen zijn.

In ieder geval zal een veertigtal kunstenaars uit Berkelland en omgeving op zaterdag 29 september het werkstuk daar inleveren waarmee ze een gooi doen naar de eerste, tweede of derde prijs. En men mag aannemen dat ze daarvoor iets zullen inleveren waarover ze zelf heel tevreden zijn.

Of u en anderen dat ook zijn? Daarover kunnen de meningen verdeeld zijn, maar kunstliefhebbers en andere belangstellenden hebben de komende week wel de mogelijkheid om zich daarover uit te spreken.

Vanaf zondag 30 september t/m vrijdag 5 oktober staan alle werkstukken tentoongesteld in een van de ruimtes van de schitterende oude Hessenboerderij, Hoeve “De Meijer” aan de Hessenweg 2 in Neede. Op die dagen is de hoeve van 13.00 tot 17.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk om de diversiteit aan creaties te bekijken.
Ook zal daar aan hen gevraagd worden om hun stem uit te brengen op het kunstwerk dat –naar hun idee– de eerste prijs verdient. Aan alle deelnemers is gevraagd om hun werk nog NIET te signeren, zodat de beoordeling zoveel mogelijk ‘anoniem’ kan gebeuren. Alle ingeleverde werken zijn door de organisatie voorzien van een nummer. Bij de ingang liggen enkele catalogi waarin de bij de nummers behorende informatie wordt gegeven.

Op zaterdag 6 oktober worden de stemmen geteld.

Eveneens op 6 oktober zal ook de vakjury de ingeleverde werkstukken bekijken en tot een eensluidend oordeel komen.
’s Middags om 14.00 uur dan gaan de deuren van de Hoeve weer open voor deelnemers en hun supporters en voor genodigden.

Om 14.30 zal de Wethouder van Cultuur, Anjo Bosman, de ceremonie rondom de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking openen. Ook zal ze namens de bezoekers van de expositie die een stem hebben uitgebracht de winnaars van de Publieksprijs bekend maken. De voorzitter van de vakjury, Mark Markusse, zal namens de deskundigen onthullen wie zij als winnaars gekozen hebben.

Daarna is de expositieruimte weer geopend voor bezoekers die dan WEL kunnen zien welk kunstwerk een prijs gewonnen heeft en wie de overige deelnemende kunstenaars zijn.

Op zondag 7 oktober is de expositie in “De Meijer” nog eenmaal geopend van 13 tot 17 uur.
Stemmen kan dan niet meer. Genieten van al het moois wel.