] Inschrijven voor deelname aan “Moment voor Kunst” | Kunstkring BArt

Inschrijven voor deelname aan “Moment voor Kunst”

Moment_voor_kunst_2_nieuw

 

Kunstkring B-Art zet meteen vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar de eerste activiteit van 2018 in werking. Het is de eerste in de ambitieuze planning van deze kunstenaarsvereniging die dit jaar nog vaak van zich zal laten horen.
De uiterst succesvolle Kunstmarkt die in 2016 tijdens het Nationale Monumentenweekend voor de eerste keer plaats vond in en rond het historische PKN kerkje “De Kluntjespot” in Haarlo krijgt in 2018 een vervolg.
De aanmelding gaat op 1 januari van start en sluit op 28 februari.

Moment voor Kunst

Op eerste en tweede Pinksterdag (20 en 21 mei) zullen De Kluntjespot en Kulturhus ’t Stieltjen met de omringende omgeving opnieuw het toneel vormen voor een Kunstplein met een binnen- en een buitenexpositie en verschillende demonstraties door kunstenaars uit verschillende delen van Nederland en Duitsland.
“Moment voor Kunst” is de titel waaronder de Berkellandse kunstkring duidelijk wil laten uitkomen dat bezoekers van dit Kunstplein de tijd moeten nemen en die ook krijgen om rustig de tentoongestelde en gedemonstreerde creaties te kunnen bekijken, daarover met de kunstenaars te kunnen praten of met eigen ogen te zien hoe ze tot stand komen.

Kwaliteit – uniciteit – diversiteit

Kunstkring B-Art streeft dan ook niet naar een overvolle bezetting, maar naar kwaliteit, uniciteit en diversiteit. Dat zijn de drie uitgangspunten voor de organisatoren om de keuze te bepalen van kunstenaars die ze als deelnemer willen toelaten. Daarom zullen massaproducten of kunstwerken die de schijn daarvan hebben worden geweerd, wordt ernaar gestreefd om niet meer dan 2 kunstenaars met dezelfde werkstijl toe te laten en is het aantal deelnemers aan een maximum gebonden. Alleen het aantal disciplines waarin deelgenomen kan worden is niet gelimiteerd.

Voor professionals en amateurs

Het betekent ook dat deelname aan “Moment voor Kunst” open staat voor, maar niet voorbehouden is aan gekwalificeerde beroepskunstenaars. Deelname staat evenzeer open voor amateurs, al of niet met een artistieke scholing. De expositiecommissie zal toelating beoordelen op basis van het werk waarin kunstenaars zich onderscheiden van andere.
Natuurtalenten zijn dan ook van harte welkom. Het inschrijfgeld is bewust laag gehouden, zodat dat voor niemand een belemmering hoeft te vormen.

Meer weten

Wie meer wil weten over “Moment voor Kunst”, de kosten en de voorwaarden of wie zich als deelnemer aan wil melden kan de benodigde informatie krijgen via de website van Kunstkring B-Art: http://www.kunstkringbart.com/moment-voor-kunst-2018/.

De informatie is nu al beschikbaar (in het Nederlands en in het Duits); inschrijven kan vanaf 1 januari 2018.

We kijken uit naar bijzondere kunstenaars en hun creaties!!