] Inschrijven voor “Mo(nu)ment voor Kunst” 2020/2021 | Kunstkring BArt

Inschrijven voor “Mo(nu)ment voor Kunst” 2020/2021

auf deutsch

Tijdens het Open Monumentenweekend van 2021 (11 en 12 september) zal het derde openlucht Kunstplein van Kunstkring B-Art,  “Mo(nu)ment voor Kunst”, gaan plaatsvinden.
Deze keer niet in Haarlo, zoals beide voorafgaande keren, maar op een andere schitterende historische locatie in Berkelland, namelijk bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo.
Bijzondere bijkomstigheid is dat die locatie (dan nog één week) tevens het startpunt is van de Berkellandse Kunstwandelroute.

Opnieuw streven we ernaar om er een kleinschalig, maar aantrekkelijk gebeuren van te maken met een variëteit aan kunstenaars, die niet alleen hun werk tonen en te koop aanbieden, maar er ook graag met bezoekers over willen praten en actief laten zien hoe hun kunstwerken tot stand komen. En dit alles in een schitterende omgeving en een gezellige, ongedwongen sfeer.
Vrijwilligers van Boerderijmuseum De Lebbenbrugge staan uiteraard beide dagen gereed om belangstellenden voor historie rond te leiden door de geheel gerestaureerde gebouwen.

Uitnodiging aan kunstenaars

Kunstkring B-Art nodigt daarom nu al professionele en amateurkunstenaars uit een plaats te reserveren op dit Kunstplein. Het aantal plaatsen is beperkt (±30). Dus wacht niet te lang. 

Hoe kunt u deelnemen?

  1. Door een plaats en/of een kraam te reserveren op het “kunstplein” waarin u uw kunst kunt aanbieden;
  2. Door een demonstratie te gevenwaarbij bezoekers u aan het werk kunnen zien en mogelijk nader uitleg krijgen of misschien zelf iets kunnen uitproberen;
  3. Een combinatie van 1 en 2

Niet alleen voor Berkellanders

Het zijn niet alleen kunstenaars uit Berkelland die hun werk en/of hun manier van werken aan anderen willen laten zien. In 2016 en 2018 kwamen de deelnemers uit verschillende delen van Nederland en Duitsland.
Een voorwaarde voor deelname is dat de werkstukken origineel zijn. Het mogen géén massaproducten zijn of het karakter daarvan dragen. Ons Kunstplein wil u KUNST laten zien.

Aanmelden en inschrijven:

Meldt u zich tijdig aan via de knop “Aanmelden” op de pagina van de Algemene Voorwaarden.
Aanmelden is mogelijk vanaf nu. De inschrijving sluit bij voldoende deelnemers.
De kosten bedragen € 35,- (ongeacht het aantal onderdelen waaraan men deelneemt).
Voor leden van Kunstkring B-Art bedraagt het inschrijfgeld € 20,-
U kunt voor het Kunstplein een kraam bij ons huren.
De kraamhuur bedraagt € 20, voor 2 dagen.

Hieronder enkele details m.b.t. de verschillende onderdelen:

1. Aantal deelnemers

Bij aanmeldingen geldt: Wie het eerst komt …. Een inschrijving wordt pas als aanmelding beschouwd als het inschrijfgeld op onze bankrekening is bijgeschreven. Later binnenkomende aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst en krijgen bericht als er een plaats is vrijgekomen. De  namen van de deelnemende kunstenaars worden voortdurend op onze website gepubliceerd.
In geval u toch niet kunt meedoen wordt het door u betaalde inschrijfgeld aan u terugbetaald.

2. Het Kunstplein

Het Kunstplein zal buiten plaatsvinden. Kunstkring BArt bepaalt de plaatsen voor de kunstenaars.
Voor de meeste standplaatsen is de ondergrond gras.
Verkoop is (uiteraard) toegestaan.
De organisatie streeft naar diversiteit en kwaliteit. Die laatste wordt niet beoordeeld op basis van verworven kwalificaties, maar op basis van wat men maakt en doet.
Daarom zijn zowel amateurs als professionele kunstenaars welkom.
Wel wil de organisatie graag van tevoren weten wat ze zoal kunnen verwachten, zodat ze kunnen voorkomen dat er teveel van hetzelfde te zien is. In dat geval zullen ze namelijk. wel een selectie maken. Ook hierbij kan de volgorde van aanmelding een rol spelen.
Om dat te kunnen beoordelen wordt aan alle inschrijvers gevraagd om tegelijk met de aanmelding enkele foto’s van hun werk toe te sturen of de URL van hun website te vermelden.

3. Kunstdemonstraties

De organisatie hoopt dat veel kunstenaars zich hiertoe laten verleiden. Het maakt een kunstmarkt zoveel aantrekkelijker.
Ook voor deze activiteit wil de organisatie graag van tevoren weten wat ze zoal aan activiteiten kunnen verwachten, zodat ze kunnen voorkomen dat er teveel van hetzelfde te zien is. In dat geval maakt Kunstkring B-Art ook hier een keuze.

Nog even alles op een rijtje:

Data: zaterdag 11 en zondag 12 september 2021
Tijden: beide dagen van 11.00 – 17.00 uur
Locatie:
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, 7271 SB Borculo
Aanmelden: z.s.m. na kennisneming van de algemene voorwaarden.
Kosten:
Voor leden van Kunstkring B-Art: € 20. Met kraam: € 40.
Overige deelnemers: € 35. Met kraam € 55,-
Meer weteninfo@kunstkringbart.com

Lees eerst de

Algemene Voorwaarden