] Jolanda Bouwmeesters exposeert in De Huve | Kunstkring BArt

Jolanda Bouwmeesters exposeert in De Huve

De blik van iedereen die in de maanden maart en april van dit jaar Zalencentrum “De Huve” binnenstapt zal onmiddellijk getrokken worden door de kleurrijke verzameling keramiek die dan in de vitrines staat opgesteld.
De enorme gedetailleerdheid ervan, de subtiel toegevoegde, vaak humoristische, maar vooral verhalende elementen en de talrijke herhalingen dwingen de kijker haast om er langdurig bij stil te staan om alles nauwkeurig te kunnen bekijken. En te genieten.

Maker van al die creaties is de Haaksbergse keramiste Jolanda Bouwmeesters die, zoals we dat wel vaker tegenkomen, al van jongsaf geïnteresseerd was in kunst, maar daar pas jaren later echt actief iets mee is gaan doen. |
Aanvankelijk was dat schilderen. Totdat ze ontdekte dat je door driedimensionaal te werken kon laten zien dat er aan de achterkant van je creaties net zo interessante en verrassende dingen te ontdekken zijn.
En dus vertellen ook die kanten van haar werk hele verhalen.

Jolanda boetseert vooral.
In het atelier van haar Kleiboerderij aan de rand van het Haaksbergse Veen kan ze uren bezig zijn met liefst fijne, soepele klei met zo weinig mogelijk chamotte, die haar in staat stelt minuscule details in haar werk te laten zien. Soms zijn dat gelaatstrekken; soms ornamenten die de structuur en fijnheid van koraal evenaren en waarbij zij -al vormend- kan wegdromen en zo nieuwe elementen aan haar creatie kan toevoegen.

Jolanda hoopt met haar werk mensen te raken, maar ook te laten zien dat, wanneer je geen keuze hebt in wat er gebeurt en wat je overkomt, je nog altijd wel de keuze hebt om te bepalen hoe je daar mee omgaat.
Hopelijk kan deze kleine expositie daaraan bijdragen.
Ervaar het zelf. “Met Bouwmeesters in gedachten”.

De tentoonstelling in De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen kan tot eind april op alle werkdagen bezichtigd worden. De toegang is vrij.
Wie meer werk van Jolanda wil zien of met haar daarover wil praten kunnen wij adviseren haar te bezoeken op haar Kleiboerderij aan de Peddedijk 47A in Haaksbergen.
Of bekijk haar website.