] Joop Huisman exposeert in Kulturhus Ruurlo | Kunstkring BArt

Joop Huisman exposeert in Kulturhus Ruurlo

middeleeuws-kookpotje-grape-met-granaatappel-verkleindSinds 26 januari heeft de Berkellandse kunstschilder Joop Huisman een gedeelte van zijn oeuvre tentoongesteld in de gangen van het Kulturhus in zijn woonplaats, Ruurlo. Het zal daar bezichtigd kunnen worden tot 22 maart.

Wat ooit als hobby begon is, vooral nadat hij na zijn pensionering meer tijd had gekregen, uitgegroeid tot een ware passie. Het Realisme heeft aldoor zijn voorkeur gehad, waarbij aanvankelijk voornamelijk landschappen en de natuur inspiratiebronnen voor hem waren. Zijn aangeboren talent om met grote nauwkeurigheid te werken leidde zijn vaardigheid steeds meer in de richting van het fijnschilderen van stillevens. Hij streeft ernaar om bijvoorbeeld oude voorwerpen zodanig weer te geven, dat je als het ware de geschiedenis die ze doorleefd hebben nog kunt ademen. Vaak versterkt Joop dat nog door een contrast aan te brengen in de vorm van verse vruchten die hij aan het stilleven  toevoegt.

Gefascineerd door de realistische kunst die in Museum MORE in het Kasteel van Ruurlo wordt getoond heeft Joop enige tijd geleden het initiatief genomen om samen met het beheer van Gastronomie De Luifel -eveneens in Ruurlo- een permanente, maar wisselende expositie van (betaalbare) realistische kunt te organiseren. Nadat hij zelf daarvan de spits had afgebeten is daar momenteel werk te zien van Hilda Haselberg, eveneens uit Ruurlo. Ook andere fijnschilders heeft hij inmiddels benaderd.
Zelf heeft hij een gedeelte van zijn inmiddels omvangrijke werk verplaatst naar de bovenverdieping van het Kulturhus, waar ook de Kunstkring Ruurlo haar cursusruimte heeft.

Voor de liefhebbers van realistische kunst betekent dit dat Ruurlo meer en meer uitnodigt tot een bezoek en mogelijk tot aankoop van bijzonder fraai realistisch werk.

Adressen en tijden:
Kulturhus Ruurlo, Nieuwe Weg 5. Op weekdagen dagelijks geopend.
Gastronomie De Luifel, Dorpsstraat 11, Ruurlo. Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur