] José Hendriksen exposeert in gemeentehuis van Berkelland | Kunstkring BArt

José Hendriksen exposeert in gemeentehuis van Berkelland

(foto: SBC)


José Hendriksen (Borculo) en Ida Roekevisch (Haarlo) exposeren in de maanden augustus tot en met oktober in het gemeentehuis van Berkelland in Borculo.

Opnieuw is het een lid van Kunstkring B-Art van wie gedurende 3 maanden werk wordt tentoongesteld in de publieksruimte van het Berkellandse gemeentehuis.
Deze keer is het José Hendriksen, geboren in Duiven, maar vanaf 1983 woonachtig in Borculo. Haar hele leven al werd ze gefascineerd door alles wat met mens en dier te maken heeft. Hun gedrag en de daarmee samengaande steeds wisselende houdingen vormden en vormen een niet aflatende bron van inspiratie  voor haar. Die probeert ze dan ook zo goed mogelijk in haar sculpturen tot uitdrukking te laten komen. José is vooral keramiste. Voorheen was zij docente biologie. Een vak waarin José haar passie voor mens en dier kon delen met haar leerlingen. Als onderwijscoach specialiseerde zijn zich daarnaast in het gedrag van de mens. Haar vaardigheid in het waarnemen is dan ook herkenbaar is de details van haar werk.
Zoals gezegd: zij is vooral keramiste. Want ook tekenen, schilderen en fotografie zijn middelen waarmee zij haar observaties en impressies vorm kan geven.  Om zich daarin verder te bekwamen volgde zij een kunstopleiding aan de AKI, schilderlessen bij Marijke van Dijk en Caro ten Brundel en keramieklessen bij Jeanne te Dorsthorst.

De expositie in het gemeentehuis wordt gecompleteerd met kleurrijke schilderijen van Ida Roekevisch.
Het is vooral de kleur die de toeschouwer trekt. Maar wie de tijd neemt om haar werk nader te bekijken ziet dat in Ida in ieder schilderij een verhaal vertelt. Vrolijk of met een serieuze ondertoon.

De combinatie van het werk van deze beide Berkellandse kunstenaars levert een alleszins bezienswaardig geheel op. Voor wie toch om een of andere reden in het gemeentehuis moet zijn of voor wie gewoon belangstelling heeft voor het tentoongestelde werk.

Meer weten over José
Meer weten over Ida:

Wie ook eens wil exposeren in het gemeentehuis, kan dat laten weten door een mail sturen aan berkellandcultuur@gmail.com.
Er is één voorwaarde: de kunstenaar moet in de gemeente Berkelland wonen.