] Keramiek van Hilde Grooters in vitrines bij “De Huve” | Kunstkring BArt

Keramiek van Hilde Grooters in vitrines bij “De Huve”

20171208_104719

 

Het is niet de eerste keer dat bezoekers van Zalencentrum De Huve in de vitrines bij binnenkomst keramiek van Hilde Grooters zien staan. Velen blijven er iedere keer ook weer bij staan om te kijken.  En te genieten. Want wat er staat is ook de moeite van het bekijken waard. Zelfs als de vaste bezoekers zien dat enkele werkstukken al eens eerder in De Huve te zien waren, zullen ze dat zeker niet als storend ervaren. Hilde heeft namelijk kans gezien om er -gecombineerd met recente creaties- weer een bijzondere presentatie van te maken.

Waar ze eeder de vitrines deelde met een collega keramiste heeft zij nu de beschikking over de beide kasten die ze dan ook op twee heel verschillende manieren heeft ingericht.
Eén ervan lijkt wel speciaal gemaakt te zijn voor de donkere dagen rond de jaarwisseling. De uit kleine pennetjes opgebouwde en met goudglazuur afgewerkte objecten reflecteren het erop schijnende licht van de vitrinespots alsof ze zelf bijna licht geven.

Voor de andere vitrine heeft Hilde ervoor gekozen om die helemaal in te richten op basis van het thema ‘vogels’. Zoals op de nevenstaande foto al enigszins te zien is toont Hilde dat er vele manieren zijn om aan dat onderwerp vorm en inhoud te geven. Haar vaardigheid om al die manieren ook in detail te realiseren doet de rest.

Overtuig uzelf. Het werk van Hilde kunt u tot 23 februari dagelijks op weekdagen bezichtigen tijdens de openingstijden van De Huve, Grotestraat 52 in Eibergen.