] Kleurrijke expositie in de vitrines in De Huve | Kunstkring BArt

Kleurrijke expositie in de vitrines in De Huve

Alles lijkt weer te draaien zoals ruim 1½ jaar geleden. Wie de ontvangstruimte van Dorpshuis De Huve in Eibergen binnengaat proeft weer onmiddellijk die sfeer, alsof er in de tussentijd nauwelijks iets gebeurd is.
Het zijn niet alleen de vernieuwde expositie van schilderijen aan de wanden, maar zeker ook de beide BArt vitrines die in de maanden oktober en november met hun kleurrijke aankleding de aandacht van veel bezoekers zullen trekken.
De twee kunstenaars die door Bregtje deze keer werden benaderd, komen geen van beiden uit Berkelland; wel uit de Achterhoek: keramiste Corrie Dinnissen uit Doetinchem en sieradenmaakster Truus Hiddink uit Zelhem.

Wie Corrie Dinnissen ontmoet zal onmiddellijk getroffen worden door het enorme enthousiasme waarmee ze over haar werk praat. In haar werk komt dat enthousiasme ook tot uiting in de uitbundige vormen en de sprankelende kleuren van haar creaties. Haar werkstukken zijn opgebouwd uit repen klei of soms uit plakken, hebben zelden of nooit symmetrische vormen, kennen geen of zelden strakke lijnen, maar vertonen doorgaans vrije vormen met punten en uitsteeksels. Op die manier kan ze laten zien dat de ruwe klei waaruit haar werk wordt opgebouwd naar de uiteinden toe steeds verder verfijnt.
En dat toont dan meteen de andere kant van Corrie. Want ze kan ook urenlang ingespannen en met enorme aandacht voor details en niet bang voor eindeloos herhalen, haar werk verfijnen tot ze het gewenste resultaat bereikt heeft.
Bij de creaties die in de vitrines staan opgesteld is dat ook duidelijk zichtbaar.

Waar klei de basis is voor het werk van Corrie, daar bestaat het werk van Truus Hiddink uit glas. Door optimaal gebruik te maken van de transparantie van glas en dat te combineren met beproefde en toevallige effecten maakt Truus allerlei sieraden in een oneindige variatie.
Van kleine oorbelletjes tot grote hangers. De effecten in haar werk ontstaan niet door branden of door glasfusing, maar door het schilderen  van het glas aan de achterzijde of op de achtergrond.
Deze manier van sieraden maken biedt haar ook de mogelijkheid om ook andere stoffen in haar ontwerpen op te nemen. Truus wordt tegenwoordig dan ook regelmatig benaderd voor het maken van een gedenksieraad, waarbij een haar of de as van een (overleden) dierbare, mens of dier, in overleg met de opdrachtgever, in een uniek sieraad kan worden verwerkt.  
In de vitrine laat Truus enkele foto’s zien van zulke gedenksieraden.
Voor de bevestiging gebruikt ze uitsluitend chirurgisch staal. Niet alleen omdat het mooi blijft, maar ook omdat het geen allergische huidreacties veroorzaakt.

Zowel Corrie als Truus nodigen jullie uit om in De Huve hun werk te komen bewonderen.
En wie in de buurt is van Doetinchem (Airbornestraat 14) of Zelhem (Molenweg 9b) is van harte welkom in hun atelier.
Op de website kijken kan ook: www.cokodin.nl of

Facebook https://www.facebook.com/truus.hiddink.5

De expositie in De Huve aan de Grotestraat 52, Eibergen is op werkdagen dagelijks geopend. De toegang is vrij.