] Kunst bij de hooiberg | Kunstkring BArt

Kunst bij de hooiberg

Er is meer dan alleen beeldende kunst.

Maar liefst 30 ontwerpen van beeldende kunstenaars zullen in de zomerperiode van 6 juni t/m 20 september te bewonderen zijn langs de Bekellandse Kunstwandelroute om en nabij het Galgenveld en De Lebbenbrugge bij Borculo. Maar dat is nog niet alles.

In een aantal weekenden in die periode zullen andere, niet-beeldende- kunstenaars ook hun kunst en vaardigheden kunnen tonen aan (al dan niet toevallige) bezoekers van de Kunstwandelroute.
Kunstkring B-Art, organisator van deze kunstroute wil op de locatie bij de hooiberg (zie foto) verhalenvertellers, dichters, dansers, zangers en instrumentalisten, poppenspelers, en noem maar op, de gelegenheid geven een keer op te treden. Op die manier zal er op gezette tijden een gevarieerd aanbod aan kunstuitingen tijdens de route aanwezig zijn.
Kunstkring B-Art heeft zelf al enkele ‘artiesten’ daarvoor uitgenodigd, maar wil ook andere vrijetijds kunstbeoefenaren uitnodigen zich te presenteren.

Niet alles kan en mag

Omdat alles zich buiten in de vrije natuur afspeelt wil Kunstkring B-Art op geen enkele manier daaraan afbreuk doen. De rust en stilte van het gebied mogen voor wandelaars die speciaal daarvoor komen niet verstoord worden. Zoals bij het plaatsen van de kunstwerken in samenwerking met Staatsbosbeheer en het Waterschap Rijn en IJssel grote zorgvuldigheid in acht wordt genomen om harmonie te vinden tussen de beeldende kunst en de natuur , zo wil de kunstkring dat ook doen met betrekking tot het geluid.
Het gebruik van geluidversterkende middelen en instrumenten is dan ook niet toegestaan. (Er is daar trouwens ook geen elektriciteit beschikbaar.)
Slechts de natuurlijke klanken van mensenstemmen en van de instrumenten mogen zich vermengen met die van de omringende natuur.

Meedoen?

Amateur- en beroepskunstenaars die graag op deze manier aan de Kunstwandelroute willen deelnemen worden verzocht hun belangstelling kenbaar te maken aan de organisatie door een mail te sturen naar secretariaat@kunstkringbart.com .

Let wel:

  • De kunstwandelroute wordt geheel georganiseerd vanuit en door vrijwilligers. Hetzelfde wordt verwacht van de deelnemers aan deze weekendactiviteit. Tegenover het optreden staat dus geen financiële vergoeding.
  • De zondagactiviteiten staan gepland op 6 en 28 juni, 26 juli, 23 augustus en 20 september.
  • Aanmelden betekent niet automatisch deelname; vanuit de binnengekomen aanmeldingen zullen de organisatoren een zo gevarieerd mogelijk programma samenstellen.