] Kunst in de voortuin | Kunstkring BArt

Kunst in de voortuin

Toen alle publieksevenementen als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus voor een steeds langer wordende periode werden afgelast, ontstond bij de Needse beeldend kunstenaar Herman Wansing het idee voor een bezoekersveilige wissel-expositie aan huis.
“Zet eens kunst in je voortuin, met eens in de week of anderhalve week een nieuwe creatie,” was het idee. En hij voegde de daad bij het woord.

Hij hoopt dat zoveel mogelijk collega-kunstenaars zijn voorbeeld willen volgen. En wie geen voortuin heeft kan altijd nog een creatie op een vanaf de openbare weg zichtbare plaats achter het raam zetten.

Om zijn actie meer bekendheid te geven heeft Herman de Facebookpagina ‘Kunst in de Voortuin’ geopend. De Berkellandse Kunstkring B-Art ondersteunt zijn actie door op de website een overzicht van de adressen te publiceren waar in de komende periode kunst in de voortuin te zien is.
Zo kunnen kunstliefhebbers voor zolang als het nodig is op een ‘veilige manier’ hun eigen kunstwandel- of kunstfietsroute samenstellen.
Een klik op het onderstaande B-Art logo is voldoende om alle adressen te zien van de kunstenaars die hun adres aan ons hebben doorgegeven.

Het overzicht zal zoveel mogelijk dagelijks worden bijgewerkt.
Wie mee wil doen, kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar web@kunstkringbart.com met als onderwerp

‘Kunst in de voortuin’.