] Kunstplein gaat toch niet door | Kunstkring BArt

Kunstplein gaat toch niet door

Vol vertrouwen dat het “oude normaal” op tijd terug zou zijn stuurden wij alle deelnemers op 9 juli j.l. nog een e-mail met een herinnering aan de plaats van handeling, de tijdstippen en de algemene voorwaarden.

Nog steeds met enig vertrouwen wachtten we de persconferentie van 13 augustus af.

Met enige hoop op een soepele benadering van de naar 19 september verschoven einddatum van de beperking (slechts één week verwijderd van onze geplande Kunstpleindatum op 11 en 12 september) wachtten we op de toepassing van de coronaregels door de gemeente Berkelland.
Foto’s van druk bezochte evenementen elders versterkten die hoop.

Het verlossende woord

Op maandag 16 augustus kwam het verlossende woord.
Het Kunstplein zou door mogen gaan, maar uitsluitend onder de volgende voorwaarden: ……
En toen volgde de reeks voorwaarden die ook op de site van de rijksoverheid te lezen is, plus nog een aantal vereisten, waaronder het plaatsen van een hekwerk rondom het hele terrein van de kunstpleinlocatie.

Om een lang verhaal kort te maken:

Hoezeer we het ook betreuren; vanwege de inmiddels beperkte voorbereidingstijd, de overdaad aan verplichtingen en beperkingen en de beperkte capaciteit om daaraan gehoor te geven (veel van onze BArtleden zijn namelijk ook deelnemers) hebben we alsnog moeten besluiten dat het Kunstplein NIET door kan gaan.

De deelnemende kunstenaars zullen het door hen betaalde inschrijfgeld binnenkort terugontvangen.
Wij bedanken hen in ieder geval voor hun bereidheid mee te werken en vorm te geven aan wat een mooi evenement  en een waardige afsluiting van onze Kunstwandelroute had moeten worden.
En voor al diegenen die op 11 of 12 september een bezoek aan het Kunstplein al in hun planning hadden staan: jammer dat we u voor de tweede keer op rij een veelbelovende kunstontmoeting en een gezellig uitje moeten ontzeggen.

N.B.
De kunstwandelroute blijft gewoon voor iedereen toegankelijk.
Routeboekjes zijn t/m 12 september verkrijgbaar bij het Boerderijmuseum De Lebbenbrugge en bij de Berkellandse VVV-/TIP kantoren.
Na 12 september worden de kunstwerken weer verwijderd.