] Kunstwandelroute informatie | Kunstkring BArt

Kunstwandelroute informatie

Bij De Lebbenbrugge,
Borculo


EEN NIEUWE ACTIVITEIT VAN KUNSTKRING B-ART
VOOR KUNSTENAARS EN KUNSTLIEFHEBBERS


Van 6 juni t/m 30 september zal Berkelland een nieuwe attractie rijker zijn.
Kunstkring Berkelland Art (B-Art) heeft een nieuwe activiteit aan haar programma toegevoegd: een kunstwandelroute in het landschap in de omgeving van Borculo, met als start- en eindpunt Boerderijmuseum “De Lebbenbrugge”
De wandelroute, waar kunst zal worden getoond die in het oog van kunstenaars een vervolg of een aanvulling is op de omringende natuur landschapskunst en objectkunst), zal bijna 4 maanden lang voor wandelaars, natuurliefhebbers en kunstliefhebbers een permanente tentoonstelling vormen die er -dankzij de wisselende weersomstandigheden- steeds weer anders uit zal zien.

Tijdens een aantal weekenden in de genoemde periode zullen ook niet-beeldende kunstenaars ergens in de route hun kunst tonen. Die activiteiten zullen te zijner tijd tijdig aangekondigd worden.

Samenwerking

De route kon mede tot stand komen dankzij de toestemming en medewerking van de verschillende terreineigenaren en beheerders: Staatsbosbeheer, Waterschap Rijn en IJssel (die ook adviseren en waken over de bescherming van de natuur), de Gemeente Berkelland, de H.W. Heuvelstichting (De Lebbenbrugge) en Openluchttheater ‘t Galgenveld.
Vormgeving en publiciteit zullen mede door Achterhoek Toerisme gerealiseerd worden.

Kunstenaars kunnen inschrijven

De organisatie zal niet alleen kunstenaars uitnodigen; kunstenaars uit Berkelland of daarbuiten, kunnen zich vanaf nu tot 31 december 2019 inschrijven via deze website.
Daarvoor moeten ze eerst de Algemene Voorwaarden doornemen, zodat ze weten wat hun vrijheden en beperking daarvan zijn.
Na inschrijving ontvangen die kunstenaars een plattegrond van de wandelroute en de door de organisatie goedgekeurde plekken waar kunstwerken mogen worden geplaatst.

Kijkdagen voor kunstenaars

Om een beter beeld te krijgen van de locaties kunnen kunstenaars die graag in deze kunstwandelroute worden opgenomen zelf al op verkenning gaan.
Daarnaast organiseert de organisatie een aantal “kijkdagen” waarop ze met een van de organisatoren in meer detail op de verschillende kunstlocaties zullen kijken en hun voorkeurslocatie kunnen aangeven.
De data die (onder voorbehoud) hiervoor zijn gereserveerd zijn:

  • 16 november
  • 30 november
  • 14 december

Verdere informatie en downloads

Kunstwandelroute Berkelland:
“Hoe, wie, wat, waar en waarom?” van deze kunstwandelroute

Voor geïnteresseerde kunstenaars: download
Algemene Voorwaarden voor deelname (pdf)