] Kunstwandelroute informatie | Kunstkring BArt

Kunstwandelroute informatie

Bij De Lebbenbrugge,
Borculo

In 2020 kan de Kunstwandelroute helaas niet doorgaan

Als gevolg van de maatregelen die de regering heeft moeten nemen ter beperking van besmetting door het Coronavirus kan de geplande kunstwandelroute in 2020 niet doorgaan.
Ervan uitgaande dat de genomen maatregelen hun beoogde effect zullen hebben zal in de route 2021 wel van start gaan.
Zoals het er nu uitziet van 29 mei t/m 29 augustus.


EEN NIEUWE ACTIVITEIT VAN KUNSTKRING B-ART
VOOR KUNSTENAARS EN KUNSTLIEFHEBBERS


Van 29 mei t/m 29 augustus 2021 zal Berkelland een nieuwe attractie rijker zijn.
Kunstkring Berkelland Art (B-Art) heeft een nieuwe activiteit aan haar programma toegevoegd: een kunstwandelroute in het landschap in de omgeving van Borculo, met als start- en eindpunt Boerderijmuseum “De Lebbenbrugge”
De wandelroute, waar kunst zal worden getoond die in het oog van kunstenaars een vervolg of een aanvulling is op de omringende natuur landschapskunst en objectkunst), zal bijna 4 maanden lang voor wandelaars, natuurliefhebbers en kunstliefhebbers een permanente tentoonstelling vormen die er -dankzij de wisselende weersomstandigheden- steeds weer anders uit zal zien.

Tijdens een aantal weekenden in de genoemde periode zullen ook niet-beeldende kunstenaars ergens in de route hun kunst tonen. Die activiteiten zullen te zijner tijd tijdig aangekondigd worden.

Samenwerking

De route kon mede tot stand komen dankzij de toestemming en medewerking van de verschillende terreineigenaren en beheerders: Staatsbosbeheer, Waterschap Rijn en IJssel (die ook adviseren en waken over de bescherming van de natuur), de Gemeente Berkelland, de H.W. Heuvelstichting (De Lebbenbrugge) en Openluchttheater ‘t Galgenveld.
Vormgeving en publiciteit zullen mede door Achterhoek Toerisme gerealiseerd worden.

Kunstenaars kunnen inschrijven

De organisatie heeft niet alleen kunstenaars uitgenodigd; kunstenaars uit Berkelland of daarbuiten, hebben zich ingeschreven via deze website.
Daarvoor moesten ze eerst de Algemene Voorwaarden doornemen, zodat ze wisten wat hun vrijheden en beperking daarvan zijn.
De locaties voor de kunstwerken en de ingediende ontwerpen zijn -onder voorbehoud van enkele kleine aanpassingen- inmiddels goedgekeurd.
De kunstenaars hebben door het noodgedwongen uitstel extra tijd gekregen om hun creatie verder uit te werken of te verfraaien.

Verdere informatie en downloads

Kunstwandelroute Berkelland:
“Hoe, wie, wat, waar en waarom?” van deze kunstwandelroute

Voor geïnteresseerde kunstenaars: download
Algemene Voorwaarden voor deelname (pdf)