] Kunstwandelroute wordt in gereedheid gebracht | Kunstkring BArt

Kunstwandelroute wordt in gereedheid gebracht

Dankzij Dolf Bierhuizen & Zn gingen vandaag de eerste palen de grond in.

Wie een dezer dagen langs of door het gebied komt waar op 29 mei a.s. de eerste Berkellandse Kunstwandelroute zal worden geopend kan met eigen ogen zien dat er een begin gemaakt is met de daadwerkelijke inrichting.

De eerste plannen voor die route dateren al van 2018. Het doel was om de route in 2020 van start te laten gaan. Waarom dat toen niet gebeurd is zal voor niemand een vraag zijn. En zelfs in dit jaar moeten er nog vraagtekens geplaatst worden bij enkele organisatorische puntjes. Afhankelijk van de datum en snelheid van de voorspelde versoepelingen moeten er mogelijk nog enkele details aangepast worden.
Maar dat neemt niet weg dat deze week de richtingbordjes worden geplaatst en de nummers op de plaatsen waar straks de kunstwerken te vinden zijn.
Volgende week zullen daar de kunstenaars zelf geleidelijk hun eigen creatie aan toevoegen. En daarna hebben de organisatoren nog net even tijd om de foto’s van al die creaties en hun beschrijvingen te verwerken in een routegids. Vanaf 29 mei zal die beschikbaar moeten zijn bij het startpunt van de route: Boerderijmuseum “De Lebbenbrugge” bij Borculo.

Alle creaties kunnen t/m 12 september bezichtigd worden. Dan zal de kunstwandelroute afgesloten worden met een kunstplein.
Kunstkring B-Art heeft, mede door de medewerking van Staatsbosbeheer, de Gemeente Berkelland, Waterschap Rijn & IJssel en Achterhoek Toerisme, en met de financiële ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 2013 en (ondanks de corona beperkingen) toch nog een aantal adverteerders, deze route kunnen realiseren.
Een mooie gelegenheid voor alle Berkellandse inwoners en hopelijk vele vakantiebezoekers om in die periode alleen, samen, of met het hele gezin, een afwisselende kunstwandeling te maken in de schitterende natuur net buiten Borculo.
Tot ziens.