] Marika Meershoek exposeert in De Huve | Kunstkring BArt

Marika Meershoek exposeert in De Huve

Na vele maanden van leegte wordt er weer kunst geëxposeerd in de vitrines van Kunstkring B-Art in Dorpshuis “De Huve” in Eibergen. De spits van de post -corona periode (?) wordt afgebeten door de Eibergse kunstenares Marika Meershoek. Een klein gedeelte van haar omvangrijke werk zal daar vanaf maandag 7 september voor de resterende maanden van dit jaar en tot 8 januari 2021 tentoongesteld worden.

Wanneer we spreken over omvangrijk werk moet er niet zozeer gedacht worden aan de grootte van de kunstwerken, maar eerder aan het aantal.
Karakteristiek voor het geëxposeerde werk van Marika is namelijk dat ze bij voorkeur klein werkt. Juist daardoor is het mogelijk de aandacht te vestigen op het detail en biedt het haar de mogelijkheid om zich helemaal te richten op datgene wat zij in beeld wil brengen. Het maakt het werk heel intiem. Zoals een sieradenkunstenaar vaak met kleine details en gebruik makend van verschillende materialen zijn of haar kunst maakt. Zonder een boodschap, een didactische of moraliserende bedoeling. Gewoon ‘iets moois’ maken. L’art pour l’art. Kunst om de kunst. Meegedragen door het proces tijdens het creëren.
Om die reden kan het uiteindelijke resultaat dan ook gemakkelijk afwijken van de intentie waarmee het begon.
Het is ook die reden dat Marika haar kunstwerken niet snel een titel zal geven. Ze wil mensen ervan laten genieten zonder dat ze door de naamgeving min of meer worden gedwongen om te zien en begrijpen wat de kunstenaar ermee beoogde.
Zo nodigt zij de kijker uit om zich ook zelf een eigen beeld te vormen of een fantasie of gevoel in zich op te laten komen.

Haar werk is kleurrijk, maar toch ingetogen. Gedetailleerd en opgebouwd uit een grote variëteit aan gebruikte materialen. Dat is – het kan ook niet anders – maar ten dele zichtbaar in de geëxposeerde selectie, maar wie haar nieuwe, ruime atelier in het gebouw van de voormalige apotheek aan de Grotestraat 74 in Eibergen binnenstapt, zal onmiddellijk begrijpen waarover we spreken. En de afstand van ‘De Huve’ naar haar Atelier is niet groot.

Meer dan kunst maken

enkele werken in de vitrine

Na haar opleiding aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht maakte en maakt Marika niet alleen haar eigen kunst (zowel vrij werk als in opdracht), maar wil ze ook graag haar passie en vaardigheden delen met anderen. In de loop van de jaren heeft zij dan ook aan allerlei groepen en individuele personen cursussen en workshops gegeven en mensen van 4 tot 84 begeleid bij het beleven en zelf maken van kunst. Ook nu biedt zij daarvoor de mogelijkheid. Geïnteresseerden kunnen vrijwel dagelijks bij haar binnenlopen (of een afspraak maken) om nader kennis te maken met haar, haar werk of met de cursus-/begeleidingsmogelijkheden. Voor contact: https://marikameershoek.nl/.

De tentoonstelling kan tijdens de openingstijden van De Huve (maandag t/m vrijdag van 10 – 12 en van 14 -17 uur) bezichtigd worden. De entree is gratis.Het adres: Grotestraat 52, Eibergen.