] Mirella Smit en Jenny Pennings – nieuwe exposanten in De Huve | Kunstkring BArt

Mirella Smit en Jenny Pennings – nieuwe exposanten in De Huve

Mirella Smit en Jenny Pennings in De Huve

In de vitrines van Kunstkring B-Art in Zalencentrum ‘De Huve’ in Eibergen zijn de creaties die in de maanden mei en juni te zien waren vervangen door keramiek van Mirella Smit (Geesteren) en Jenny Pennings (Enschede). Hun werk zal tijdens de zomermaanden juli en augustus te bezichtigen zijn tijdens de openingstijden van het zalencentrum aan de Grotestraat 52.

Het lijkt haast te mooi is om waar te zijn.
Toen, ongeveer zes jaar geleden, moeder Jenny en dochter Mirella beiden het gevoel hadden dat ze iets meer uit hun creatieve talenten konden halen dan waar ze tot dan toe in de gelegenheid waren geweest besloten ze samen bij de Kunstkring in Ruurlo een cursus te gaan volgen. Bij toeval (de meeste cursussen zaten al vol) werd het de cursus ‘boetseren’.
Of toeval bestaat of niet; een feit is dat ze, eenmaal in aanraking gekomen met de vele mogelijkheden die klei nu eenmaal biedt, onmiddellijk het gevoel kregen dat ze de juiste keuze gemaakt hadden. En daarmee groeide ook de behoefte aan verdere ontwikkeling onder de deskundige leiding van professionele kunstenaars.
Het sprookje werd helemaal werkelijkheid toen ze de gelegenheid kregen om het thuis werken aan de hobbytafel achter zich te laten en in een uiterst charmant huis in Geesteren -ook weer samen- hun eigen atelier op te zetten en in te richten.
Ondanks het feit dat ze veel samen doen hebben ze toch hun eigen voorkeuren en werken ze ieder op hun eigen manier. Jenny’s voorkeur gaat uit naar veelal kleurige mensfiguren, terwijl Mirella’s kracht juist in dierfiguren ligt waarbij ze ernaar streeft om zoveel mogelijk hun karakters tot hun recht te laten komen.

Een kleine selectie van hun werk is dus nu te zien in ‘De Huve’.
U kunt er op alle weekdagen terecht (behalve tijdens lunchtijd). De toegang is gratis.
Wie meer wil zien kan het best een bezoek brengen aan hun Keramiek Atelier aan de Molenweg 2 in Geesteren.
En wie zelf eens wil ervaren hoe het is om samen met Mirella en/of Jenny in ee

n gezellige sfeer met klei te werken heeft daarvoor vrijwel elke woensdagochtend of zaterdagmiddag de gelegenheid.

Een afspraak maken om op een andere tijd te komen kan altijd via 06-23286098.