] Modern realisme van Myra Heimans in “De Luifel” in Ruurlo | Kunstkring BArt

Modern realisme van Myra Heimans in “De Luifel” in Ruurlo

In de periode van 10 augustus tot 14 september exposeert Myra Heimans uit Eibergen een aantal van haar fijnschilderijen in de Serre van Gastronomie “De Luifel” aan de Dorpsstraat 11 in Ruurlo.

Sinds de komst van Museum MORE in Kasteel Ruurlo worden,  op initiatief van de Ruurlose realistische schilder Joop Huisman, 
in ‘De Luifel’ continu exposities georganiseerd van hedendaagse realistische kunst. Deze keer dus het werk van Myra Heimans.
Myra schilderde aanvankelijk  met acryl. Maar toen ze eenmaal kennis had gemaakt met het werken in olieverf was haar keuze snel gemaakt en koos ze voor dat materiaal.
Om zich verder te bekwamen volgde zij een aantal jaren lessen bij de bekende fijnschilder Henk Sentel uit Heemskerk.
Na haar verhuizing naar Apeldoorn zocht zij haar leermeesters wat dichter bij huis en volgde ze de driejarige opleiding bij de  Academie voor Fijnschilderkunst Art Partout in Deventer.
Sinds 2015 woont Myra in Eibergen, waar zij zich aangesloten heeft bij de Berkellandse Kunstkring B-Art. 

Een van de voordelen van het volgen van verschillende opleidingen bij verschillende kunstenaars is dat je niet vast gaat zitten in bepaalde routines en patronen, maar kennis maakt met verschillende benaderingen en technieken. En dat is ook merkbaar aan het werk van Myra die daardoor haar schilderkunst kon ontwikkelen tot een gevarieerde toepassing van de verworven technieken, van de keuze van de onderwerpen en van de opzet van de schilderijen. Gecombineerd met de eigen stijl van Myra die het zelf experimenteren zeker niet schuwt levert deze expositie dan ook een boeiend en afwisselend beeld op van het werk van deze Eibergse fijnschilderes.

De expositie in De Luifel is dagelijks  te bezoeken vanaf 10.00 uur.
Toegang is gratis.

Meer werk zien van Myra, klik HIER.