] “Moment voor Kunst” 2018 | Kunstkring BArt

“Moment voor Kunst” 2018

Deutsch
(geplaatst door beheer op 9 maart 2018)

DEELNEMERS AAN MOMENT VOOR KUNST

Wilt u weten wie en wat u zoal kunt verwachten als u tijdens de pinksterdagen een bezoek brengt aan het kunstevenement “Moment voor Kunst” in Haarlo?

 

De lijst met deelnemers, enkele foto’s en links naar hun website of Facebookpagina’s vindt u HIER.

 


(geplaatst door beheer op 3 maart 2018)

DE INSCHRIJFTERMIJN IS VERLOPEN; INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK.
MAAR HET RESULTAAT IS VEELBELOVEND!!

Het aantal aanmeldingen en het aantal beschikbare plaatsen voor zowel de expositie als het kunstplein sloot vrijwel naadloos op elkaar aan. Hetzelfde geldt voor de diversiteit en de kwaliteit dat de inschrijvers in willen brengen.
Daardoor hebben we maar weinig mensen teleur hoeven stellen.

Verrassend is vooral:

  • dat er relatief veel deelnemers aan het kunstplein ook actief hun werk willen demonstreren
  • dat er ook minder bekende kunstvormen vertegenwoordigd zullen zijn
  • dat de deelnemers uit een zeer wijde omgeving vanuit Berkelland komen, zowel vanuit Duitsland als andere delen van Nederland
  • dat naast de beeldende kunst ook de dichtkunst vertegenwoordigd zal zijn.

Alle personen die zich aangemeld hebben ontvangen een dezer dagen een bevestiging daarvan en nadere informatie over de vervolgstappen.

 

 


(geplaatst door beheer op 28 december 2017)

Moment_voor_kunst_2_nieuw

Inschrijven voor “Moment voor Kunst”  2018 

In het Pinksterweekend van 2018 (20 en 21 mei) zal het tweede openlucht-kunstgebeuren van Kunstkring BArt,  “Moment voor Kunst”, gaan plaatsvinden.
Niet alleen een schitterende gelegenheid om weer eens een prachtige plek bij Haarlo te bezoeken  maar ook om deel te nemen aan deze activiteit. In 2016 werd “Moment voor Kunst” geroemd: kleinschalig, maar kwalitatief hoogwaardig van opzet, een schitterende omgeving en een gezellige sfeer.
O
ok deze keer zal het evenement plaatsvinden in Haarlo in en om “Kulturhus ‘t Stieltjen” en het historische PKN kerkje dat vanwege de bijzondere achtkantige vorm “de Kluntjespot” wordt genoemd.

Daarom nodigen de organisatoren nu al professionele en amateurkunstenaars uit om samen met de leden van de Berkellandse kunstkring tijdens de twee Pinksterdagen in mei hun kunst te tonen. 

Het evenement bestaat uit 3 activiteiten:

  1. Een tentoonstelling van werkstukken die (indien mogelijk) gemaakt zijn over of gebaseerd op het thema ‘illusie’,  en van ander werk
  2. Een kunstplein
  3. Een demonstratie waarbij kunstenaars op de locatie actief hun kunst uitoefenen en demonstreren

Niet alleen voor Berkellanders

Het zijn niet alleen kunstenaars uit Berkelland die hun werk en/of hun manier van werken aan anderen willen laten zien. In 2016 kwamen de deelnemers uit verschillende delen van Nederland en Duitsland.
Een voorwaarde voor deelname is dat de werkstukken origineel zijn en géén massaproducten of het karakter daarvan dragen. Ons Kunstplein wil u KUNST laten zien.

Aanmelden en inschrijven:
Meldt u zich tijdig aan via de knop “Aanmelden” onder aan deze pagina.
Aanmelden is mogelijk vanaf 1 januari. De inschrijving sluit op 28 februari 2018.

Deelnemers kunnen ervoor kiezen om voor één van de onderdelen, voor twee of voor alle drie in te schrijven. Iedere combinatie is mogelijk. Voor de kosten maakt dat geen verschil.
De kosten bedragen slechts  € 15,- (ongeacht het aantal onderdelen waaraan men deelneemt).
U kunt voor het Kunstplein een kraam bij ons huren.
De kraamhuur bedraagt € 30, voor 2 dagen.

1. De Expositie

De expositie zal plaatsvinden in de grote zaal van Kulturhus ’t Stieltjen en in de Kluntjespot .
Gezien de beschikbare ruimte is voor dit onderdeel een maximum van 35 kunstenaars vastgesteld. Van iedere kunstenaar kunnen dan 2 werken worden tentoongesteld.
Bij meer aanmeldingen geldt: VOL=VOL. U wordt dan op een wachtlijst geplaatst.
U krijgt bericht of er al of niet plaats voor u is. In geval u toch niet kunt meedoen wordt het door u betaalde inschrijfgeld aan u terugbetaald.

2. Het Kunstplein

Voor wie liever meer dan twee werken wil exposeren bestaat de mogelijkheid om dat op het Kunstplein te doen. Het Kunstplein zal buiten plaatsvinden. Kunstkring BArt bepaalt de indeling.

Verkoop is (uiteraard) toegestaan.

Aan het aantal te tonen werken op het Kunstplein is geen limiet verbonden; het maximum aantal deelnemers is wel beperkt tot 40. 

De organisatie streeft naar diversiteit en kwaliteit. Die laatste wordt niet beoordeeld op basis van verworven kwalificaties, maar op basis van wat men maakt en doet. Daarom zijn zowel amateurs als professionele kunstenaars welkom.
Wel wil de organisatie graag van tevoren weten wat ze zoal kunnen verwachten, zodat ze kunnen voorkomen dat er teveel van hetzelfde te zien is. In dat geval zullen ze nl. wel een selectie maken.
Om dat te kunnen beoordelen wordt aan alle inschrijvers gevraagd om tegelijk met de aanmelding of uiterlijk op 28 februari 2018 enkele foto’s van hun werk toe te sturen.

 

3. Kunstdemonstraties

Aansluitend op wat hierboven staat kunnen de deelnemers aan het Kunstplein niet alleen bij hun producten staan en proberen ze te verkopen, maar ze kunnen ook laten zien hoe ze hun creaties maken. De organisatie hoopt dat veel kunstenaars zich daartoe laten verleiden. Het maakt een kunstmarkt zoveel aantrekkelijker.

Ook hiervan wil de organisatie graag van tevoren weten wat ze zoal aan activiteiten kunnen verwachten, zodat ze kunnen voorkomen dat er teveel van hetzelfde te zien is. In dat geval maakt Kunstkring B-Art ook hier een keuze.

Nog even alles op een rijtje:

Data: zondag 20 en maandag 21 mei

Tijden: beide dagen van 11.00 – 17.00 uur

Locatie: Kulturhus ’t Stieltjen (binnen en buiten) en De Kluntjespot (binnen en buiten) en de tussenliggende terreinen.

Aanmelden: vóór 1 maart 2018 via onderstaande knop

Kosten: zonder kraam € 15; met kraam € 45,-

Meer weten: info@kunstkringbart.com

 

Algemene Voorwaarden