] Muziek bij de hooiberg | Kunstkring BArt

Muziek bij de hooiberg

The New Country Ramblers

Op zondag 11 juli a.s. geeft Kunstkring BArt bij de hooiberg aan de Dammersweg, Borculo, halverwege de Berkellandse Kunstwandelroute, opnieuw een podium voor beoefenaren en liefhebbers van niet-beeldende kunst.
Deze keer geen poëzie, zoals op 27 juni , maar muziek; gezellige, traditionele, akoestische New Time muziek.

Al wie houdt van oude Folk, Old-time, Folkblues, early Rock, Bluegrass, Country, Iers, Pop of Gospel, of wat daar nog meer bij hoort, kan en mag de gelegenheid om daar nog eens van te genieten niet voorbij laten gaan. Van 12.00 tot 16.00 uur zorgen The New Country Ramblers op die schitterende locatie in de natuur voor een, gratis toegankelijk, gevarieerd repertoire van Green Grass en aanverwante stijlen voor belangstellenden en voor toevallige passanten.

Wie zijn de New Country Ramblers?

De vaste kern van deze muziekgroep wordt sinds 2009 gevormd door Jan Roelofs, zanger en gitarist en Ingrid Severens, met zang, gitaar, mandoline en fiddle.
Al sinds  zijn jeugd zong en speelde Jan Roelofs in diverse Bands voornamelijk Bluegrass muziek.
In de 70- en 80-er jaren, toen deze muziekstijl in Europa furore maakte heeft hij door heel Europa opgetreden en verschillende elpees gemaakt, o.a. met de originele Country Ramblers en met Groundspeed uit Kampen. In die periode en ook daarna heeft hij ook opgetreden met legendarische collega’s in de VS en woonde hij enige tijd in Nashville.

Dankzij de film “Oh brother, where are thou?” raakte Ingrid Severens in de ban van de country-folk muziek. Ingrid, die ook zingt, speelde al langer gitaar, maar inmiddels bespeelt ze ook de mandoline en de fiddle; de typische folk-viool die zich vaak laat horen door allerlei speelse muzikale versieringen, zoals de roll en de dubbelgreep.

Net als de kunstwerken die langs de route staan, zouden de optredens in de hooiberg een brug moeten vormen tussen cultuur en de omringende natuur. Daarom is er gekozen voor een muziekuitvoering waarbij alleen de niet-versterkte, natuurlijke klanken van de stemmen en van de instrumenten zich verenigen met het schitterende Achterhoekse landschap. Als een speciale ode aan het landschap.

Routebeschrijvingen van de kunstwandelroute en naar de hooiberg zijn verkrijgbaar bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge en bij de Berkellandse VVV-kantoren.