] Nieuwe expositie in vitrines “De Huve”, Eibergen | Kunstkring BArt

Nieuwe expositie in vitrines “De Huve”, Eibergen

Vanaf 1 september tot 26 oktober bieden de vitrines van Kunstkring B-Art in “De Huve” in Eibergen weer een heel nieuwe aanblik met creaties van twee andere kunstenaars.
Het werk van Anneke Zwager uit Halle valt meteen op doordat zij er geen driedimensionaal werk, maar enkele miniatuurschilderijen tentoonstelt.
Kleine (32 x 12 cm) olieverfschilderijen die geschilderd werden op 230 grs Hahnemühlepapier.
Voor wie dit niets zegt: Hahnemühle is wereldwijd marktleider van kunstenaarspapier en produceert al sinds 1584 zeer exclusief handgemaakt en zuurvrij papier, speciaal voor artistieke doeleinden.
Die geschilderde landschappen werden door Anneke vervolgens op een 4 cm dik, antraciet geschilderd, blok hout geplakt, waardoor ze niet alleen aan een muur gehangen hoeven te worden, maar ook zelfstandig ergens kunnen worden weggezet. Daardoor is het ook mogelijk ze in een vitrine tentoon te stellen.
Anneke maakt niet alleen miniaturen, ook “gewone” schilderijen. Maar landschappen zijn vrijwel onverbrekelijk met haar naam verbonden.

Zelf woont ze in het buitengebied van Halle. Het haar omringende coulisselandschap, de akkers, de hakbosjes, de velden en alleenstaande bomen, ze leveren haar voordurend de inspiratie om ze vast te leggen op doek of papier. Liefst doet ze dat “en plein air”. Zomer en winter, zolang de weersomstandigheden het haar mogelijk maken. Even helemaal opgaan in het landschap en het landschap vastleggen met de kleur en de sfeer zoals die zich op dat moment aan haar vertonen.
Wie een indruk wil krijgen van die sereniteit in haar schilderijen moet zeker haar website bezoeken: https://www.annekezwager.nl/.
De miniatuurschilderijen in de vitrine werden echter in haar atelier gemaakt.

In de andere vitrine wordt werk tentoongesteld van Thea Bentvelzen uit Eibergen die in 2016 –op nog veel te jonge leeftijd- is overleden.
Op verzoek van haar man heeft kunstkring B-Art  een van de vitrines ter beschikking gesteld om mensen die Thea kenden en anderen de gelegenheid te geven zich nog eens een beeld te vormen van het veelzijdige werk van het voormalige lid van de kunstkring.

De expositie is op alle werkdagen gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van De Huve.

Ook exposeren?
Wie graag ook een keer gebruik wil maken van de vitrines om eigen werk te exposeren kan daarvoor contact opnemen met Bregtje Smalbrugge, j.smalbrugge@versatel.nl.