] Nieuwe keramiek van Elly Overduin in De Huve | Kunstkring BArt

Nieuwe keramiek van Elly Overduin in De Huve

De B-Art vitrines in Zalencentrum ‘De Huve’ in Eibergen tonen de komende twee maanden nieuw keramisch werk van Elly Overduin uit Rekken.
Het is niet de eerste keer dat Elly de vitrines benut om haar werk te laten zien aan de talrijke bezoekers van De Huve. Maar waar zij de vorige keer naast keramiek ook haar vaardigheid in het werken met textiel en glasfusing in de vitrines etaleerde, daar wilde ze deze keer vooral haar ontdekkingstocht en haar experimenten met keramiek laten zien.
De geïnteresseerde bezoekers (en dat waren er nogal wat de vorige keer) zullen dan ook verrast zijn door het veelal andere karakter van Elly’s werk deze keer.
Geïnspireerd door mensen en de natuur in de omgeving waar zij oorspronkelijk vandaan komt (Scheveningen) heeft zij een van de vitrines zodanig ingericht dat de kleuren groen (van rust en de natuur) en blauw (van de lucht en het water) er de boventoon voeren.
In de andere vitrine zijn dat voornamelijk de zwart- en wittinten. De zon schijnt immers niet altijd en ook de oorspronkelijke klederdracht -zoals een van de werkstukken laat zien (zie foto)- was van oudsher donker van kleur.
Wie even iets meer tijd neemt en aandachtig de werkstukken bekijkt kan zien dat Elly voor de kleuring allerlei experimenten met het aan- en opbrengen van glazuren heeft uitgevoerd, zoals onder andere het combineren met glasfusing waardoor stukjes glas die vanwege de lagere temperatuur niet geheel gesmolten zijn toch één geheel konden vormen met de glazuren.
“Iedere keer als de oven open gaat is het weer een spannend moment voor mij hoe mijn werk eruit zal komen en geeft het me voldoening als ik het resultaat zie,” zegt Elly. En ze voegt eraan toe dat ze hoopt door deze expositie met andere mensen te kunnen delen wat het resultaat kan zijn van wat ze noemt “een heerlijke kunstvorm”.

De expositie loopt tot 5 januari 2019 en is op alle werkdagen geopend.

De toegang is gratis