] “No Limits” feestelijk geopend | Kunstkring BArt

“No Limits” feestelijk geopend

20171104_112204

Haarlo, zaterdag 4 november.
Even na elf uur opende BArt voorzitter, Herbert Wensink, de tweedaagse expositie “No Limits” die door Kunstkring BArt in samenwerking met Estinea werd georganiseerd. Maar pas nadat de gigantische ballon die “Lonnie Ballonnie” uit Eibergen ter beschikking had gesteld was doorgeprikt en de geachte spreker werd bedolven onder een groot aantal ballonnen en confetti bleek de tentoonstelling pas ECHT geopend.

In zijn korte toespraak sprak Herbert Wensink over de vele betekenissen die men aan de titel van de expositie, “No Limits”, kan geven. In die context benadrukte hij ook de waarde die door de Kunstkring wordt gehecht aan het betrekken van mensen met een beperking in de samenleving. Hij sprak zijn waardering uit voor degenen die zich daar dagelijks of met regelmaat voor inspannen. Zowel beroepsmatig vanuit Estinea als vrijwillig door leden van Kunstkring BArt. Hij noemde de ontwikkeling die daarbij heeft plaatsgevonden:
– Na een voorzichtig begin, enkele jaren geleden, door het ter beschikking stellen van de vitrines voor expositiedoeleinden;
– Door persoonlijke begeleiding bij het maken of inlijsten van werkstukken;
– Door het organiseren van een tentoonstelling van Estinea ‘kunst’werken  buiten de beschermde omgeving van Estinea;
– En nu, door het organiseren van een tentoonstelling samen met het werk van Berkellandse BArt kunstenaars.

Zo wordt participatie meer dan een modewoord dat vaak te pas en te onpas wordt gebruikt, omdat het eigenlijk pas de bedoelde inhoud heeft wanneer het door alle betrokkenen ook wordt gevoeld en in handelen wordt ondersteund.20171104_105003

De tentoonstelling met ongeveer 40 ingezonden werkstukken (tweedimensionaal en ruimtelijk werk) is alleen nog zondag a.s. 5 november geopend van 11.00 – 17.00 uur .
Ze geeft een kleurrijk en verrassend beeld van de artistieke ‘limits’ die door de deelnemers bij herhaling worden overschreden en die tonen hoeveel talent aanwezig is bij kunstenaars. Met en zonder beperking.

Haarlo, Wolinkweg 12
in de grote zaal van Kulturhus ’t Stieltjen.
zondag 5 november van 11 – 17 uur.
Entree is gratis.

20171104_103639