] Open tuinen | Kunstkring BArt

Open tuinen

BERKELLAND/HAAKSBERGEN

We hebben er lang op gewacht, maar nu de coronamaatregelen zodanig versoepeld zijn dat we weer eens kunnen gaan genieten van een andere natuur en cultuur dan die van hun huis of in de directe omgeving daarvan zal menigeen blij zijn van die mogelijkheid gebruik te kunnen maken.
Het landelijke Open Tuinen Weekend van Groei & Bloei dat eerder werd afgeblazen in verband met de coronarestricties heeft nu als een van de eersten de draad weer opgepakt. Een maand later dan oorspronkelijk gepland, maar in het weekend van 18 en 19 juli en op enkele data in augustus zullen vele tuinliefhebbers hun bijzondere tuinen weer voor het eerst open stellen voor bezoekers.
Niet allemaal. Sommige tuinliefhebbers durfden het toch nog niet aan.
Maar op op de geplande data zullen er toch 16 tuinen, verspreid over Haaksbergen, Boekelo, Buurse, Eibergen, Rekken, Neede, Borculo, Ruurlo, Laren, Lochem en Barchem van 10:00-17:00 uur geopend zijn.
Genoeg om er eens lekker van te genieten.

Ook kunst kijken

Het zal niemand verbazen dat enkele leden van Kunstkring B-Art die aan het Open Tuinen Weekend meedoen de gelegenheid aangrijpen om dan ook meteen de deuren van hun atelier of van hun beeldentuin voor bezoekers open te stellen en hun kunstwerken tentoon te te stellen.
Uiteraard zullen zij de dan geldende coronaregels inachtnemen en dat verwachten ze vanzelfsprekend ook van hun bezoekers.
Het verzoek is dan ook om anderhalve meter afstand van elkaar te houden (daar is ruimte genoeg voor), alert te zijn op hygiëne en, als men verkouden of koortsig is, beter een andere keer te komen kijken.

Waar is het te doen en wanneer?

Bij de volgende B-Artleden kunt u terecht voor hun tuin en hun kunst:

Het weekend van 18 en 19 juli:

Marion Schmitz, Havelandweg 8, Rekken en
Dolf en Louise Bierhuizen, Haarloseweg 6, Borculo

Het weekend van 8 en 9 augustus (van 10.00-17.00 uur)
en woensdag 19 augustus (van 18.00-21.00 uur)

Dolf en Louise Bierhuizen, Haarloseweg 6, Borculo
Nique Baltink Vosman, Niekerkerweg 8, Haaksbergen

Overige deelnemers en meer informatie.

Louise Bierhuizen