] Oriënteren op de Kunst-wandelroute | Kunstkring BArt

Oriënteren op de Kunst-wandelroute

Hier geen kunstwerk

Van verschillende kunstenaars hoorden we dat ze eigenlijk best mee zouden willen doen aan de kunstwandelroute volgend jaar, maar dat ze zich eerst nog een beeld willen vormen voordat ze zich definitief inschrijven. Geen punt. Inschrijven kan tot 31 december.
Andere kunstenaars hebben al vastomlijnder plannen en hebben zich al als deelnemer aangemeld, maar willen wel kijken of hun plan in de praktijk haalbaar is of een plek uitzoeken die het meest geschikt is voor hun kunstwerk.
Op de website is weliswaar een kaartje van de wandelroute te zien, maar daarop is niet zichtbaar waar je wel of juist niet een creatie mag plaatsen, spannen, wegzetten, hangen of leggen.

De reden daarvan is dat op de geselecteerde gebieden eerst een flora & faunacheck moet worden verricht om te voorkomen dat kunstwerken geplaatst worden op plekken waar beschermde of kwetsbare natuur aanwezig is. Op een aantal plaatsen heeft Staatsbosbeheer die plekken al aangegeven met een paaltje met oranje bovenkant (zie foto).

Op zaterdag 16 november a.s. zal Dolf Bierhuizen met belangstellenden een rondleiding langs de route maken en nader tekst en uitleg geven over de locaties, de mogelijkheden en beperkingen en eventuele vragen beantwoorden.
De rondleiding start om 10.00 uur bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge.
Om een idee te krijgen over het aantal belangstellenden voor deze rondleiding vragen wij om het tevoren aan Dolf door te geven als je mee wilt lopen.
Voor wie 16 november slecht uitkomt:
Op 30 november en 14 december is er weer een rondleiding.