] Project rondom de pyralisk wint Duitse prijs | Kunstkring BArt

Project rondom de pyralisk wint Duitse prijs

De Duitse minister voor Federale, Europese en Internationale Zaken, Stephan Holthoff-Pförtner, heeft de winnaars van de Europa Woche 2018 competitie bekend gemaakt. Het project dat geinitieerd werd in Bocholt (D) en dat resulteerde in een kunstwerk dat in mei van dit jaar in het kader van het project door een 20-tal kunstenaars (waaronder 5 leden van Kunstkring B-Art) werd vervaardigd is een van de winnaars.
Inmiddels heeft het kunstwerk al een hele reis achter de rug en heeft het voor de deelnemende kunstenaars al geleid tot verschillende nieuwe en interessante contacten.
Nadat het op 6 mei in Bocholt tijdens Kunstcarree voor het eerst werd getoond begon het kunstwerk dat door zijn piramide/obelisk-achtige vorm de ‘pyralisk’ werd genoemd een kleine rondreis langs de deelnemende steden.
Berkelland was de eerste plaats waar de pyralisk tijdens het Kunstplein in Haarlo en later in het gemeentehuis in Borculo werd tentoongesteld. Vervolgens reisde het naar Bocholt in België, waar het achtereenvolgens in de plaatselijke bibliotheek en in de beeldentuin van Albert Vaesen, een van de kunstenaars, heeft gestaan. Op dit moment bevindt het kunstwerk zich in Kall bij Monschau (Eifel) waar het in de tuin van Carin Conscience, oprichter van “Internationale Kunstarbeit e.V.” getoond wordt tijdensde Eifeler Atelier Tage (EAT).
Daarmee is de reis van de pyralisk nog niet beëindigd. Voordat het kunstwerk dat een beeld geeft van het Europese cultuurgoed en dat de mensen uit de regio’s Westmünsterland, Eifel, Limburg en de Achterhoek verbindt met Europa weer aan de thuisreis naar Bocholt in Duitsland zal beginnen zijn er inmiddels nieuwe verzoeken binnengekomen om het op meer plaatsen in Europa tentoon te stellen.
Opnieuw een flinke opsteker voor de kunstenaars die aan dit project hebben meegewerkt.
Vanuit Berkelland: Marianne Appels, Dolf Bierhuizen, Louise Bierhuizen, Claudy Cellier en Harry Lankveld.