] Schilderijen expositie van Hilda Haselberg in de serre van Gastronomie De Luifel. | Kunstkring BArt

Schilderijen expositie van Hilda Haselberg in de serre van Gastronomie De Luifel.

Schilderijen expositie van Hilda Haselberg in de serre van Gastronomie De Luifel.

 26513193_1274006172699979_68313739_oSinds enige jaren legt Hilda Haselberg zich toe op een nieuwe techniek: Dry Brush Painting.
Het is een heel bijzondere techniek die uitgevoerd wordt met olieverf op aquarelpapier.
De schilderijen die Hilda met deze techniek maakt zijn hyperrealistisch. Hilda schildert vooral wat emotie oproept. Ze weet die emotie in haar schilderijen en tekeningen ook over te brengen naar de kijker.
Daarbij zijn mensen een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze worden realistisch weergegeven; zoals ze zijn, de onverbiddelijke realiteit verhult hierbij niets. Soms is dat confronterend, maar het is altijd eerlijk. Het geeft ook de vergankelijkheid van het leven weer.

Hilda is begonnen met gedetailleerd aquarelleren en heeft zich als autodidact ontwikkeld door veel workshops te volgen in combinatie met heel veel tekenen en schilderen. Naast schilderen maakt ze ook sculpturen van zelfhardende klei.

Voor wie de drybrush techniek ook wil leren: Hilda geeft schilderlessen en tevens workshops beelden en sculpturen. Voor informatie zie www.hildasart.nl  of 06-10411684.

De expositie loopt van 26 januari t/m 22 maart 2018 en is dagelijks te zien vanaf 10.00 uur ’s morgens.
De officiële opening vindt plaats op 26 januari om 16.00 uur, waarbij Hilda het gebruik van de dry-brush techniek ook zal demonstreren. U bent daarvoor van harte uitgenodigd.