] Van apotheek naar studio | Kunstkring BArt

Van apotheek naar studio

Er zullen weinig mensen zijn in Eibergen en omgeving die niet ooit een bezoekje moesten brengen aan de BENU Apotheek op de hoek van de Grotestraat en de Whemerdijk.
Menigeen was dan ook nieuwsgierig naar de nieuwe bestemming van het pand en maandenlang werden er al eens pogingen gedaan om binnen te gluren en tussen de gordijnen door een blik op te vangen van wat er daar allemaal gebeurde.
Het waren ook de kleine, verrassende objecten die op de vensterbanken stonden die aanleiding gaven tot allerlei speculaties.

Die periode is nu voorbij. Studio MM+ is geopend en de nieuwe eigenaresse, Marika Meershoek, nodigt iedereen uit die benieuwd is hoe een apotheek tot studio getransformeerd kon worden om persoonlijk een kijkje te komen nemen.
Mede gezien de opleiding, achtergrond en ervaring van Marika als beeldend kunstenaar, vormgever en interieurdesigner waren de verwachtingen terecht hoog gespannen en mag het resultaat met recht een metamorfose worden genoemd.
Om de uitnodiging kracht bij te zetten zet Marika daarom op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur in de maanden juli en augustus voor alle belangstellenden de deuren van haar studio open .
Wel met inachtneming van de coronavoorschriften, natuurlijk.

De + achter MM

Interessant gegeven is dat subtiele plusje (+) achter Studio MM.
Studio MM wil namelijk MEER zijn dan een atelier waar Marika zelf kan werken en exposeren. Zij wil haar talenten ook inzetten voor anderen en proberen kunstbeleving te stimuleren. En dat kan op vele manieren.
Zij zoekt nadrukkelijk naar verbinding met haar omgeving door middel van haar werk. Dat doet ze concreet door o.a.

  • tussen de mensen, midden in de winkelstraat, te gaan wonen in plaats van ergens buitenaf;
  • een bijdrage te leveren aan lokale projecten en evenementen;
  • les te geven aan diverse doelgroepen, zowel kinderen als volwassenen, zowel individueel als in groepen
  • te werken in opdracht;
  • personen, bedrijven en organisaties met raad en daad bij te staan bij de uitwerking van een project, of de inrichting en aankleding van hun huis, zakenpand of verenigingsgebouw;
  • zoveel mogelijk samen met die “opdrachtgevers” te werken.
Object 3D

Gratis Kunstles voor kinderen

Marika vindt het belangrijk dat kinderen al tijdig hun creatieve mogelijkheden kunnen ontdekken.
Wie daar wat tijd en aandacht aan besteedt merkt al gauw dat veel kinderenvaak meer talent hebben dan ze zelf en hun omgeving denken en dat ze veel plezier kunnen beleven aan het creatief met iets bezig zijn.
Daarom biedt Studio MM+ tijdens deze zomervakantie een gratis ‘kunstles‘ aan waarin ze vooral de kinderen zelf dingen wil laten creëren en ontdekken.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u weten hoe u uw kinderen kunt aanmelden? Bent u benieuwd naar het werk van Marika Meershoek zelf?
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u zelf, uw bedrijf of uw vereniging? Wilt u weten wat de kosten zijn voor een cursus, wat je er kunt leren en wat je ervoor nodig hebt? Data? Vooropleiding? ……..
Andere vragen?
Loop dan deze of volgende maand op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 12 en 17 uur gewoon even binnen bij Studio MM+ aan de Grotestraat 74 in Eibergen en laat u informeren.
Komen die data u slecht uit (het is immers vakantie)?
Bellen kan ook: 06 51 062 404 of stuur een e-mail naar INFO@MARIKAMEERSHOEK.NL.