] Veel B-Art kunstenaars actief tijdens het komende weekend | Kunstkring BArt

Veel B-Art kunstenaars actief tijdens het komende weekend

Minimaal 7 kunstenaars van Kunstkring B-Art zullen op zondag 6 mei a.s. op verschillende locaties hun kunst(en) aan bezoekers van de diverse evenementen laten zien. Maar ook in de week erop volgend zijn er actief. De weersvooruitzichten zijn veelbelovend;  de evenementenkalenders bieden kunstliefhebbers een scala aan mogelijkheden om van dat weekend te genieten. Dus keuze genoeg.

Om ons even tot B-Art te beperken:
Bij Willy Alferink staan, zoals gebruikelijk op de eerste zondag van de maand, de deuren van zijn Galerie aan Huis aan de Weidemolenlaan 20 in Lochem van 12 – 17 uur weer open voor bezoekers. Maar daarnaast zijn die ook welkom op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en tijdens de beide Pinksterdagen (20 en 21 mei). Entree is gratis.

Tijdens het Lenteweekend van Groei en Bloei en de Kruidenhof  op zaterdag 5 en zondag 6 mei a.s. van 10 – 17 uur zal ook Anouk de Groot met haar humoristische bronzen beelden zijn te vinden in de prachtige Kruidenhof te Mallum aan de Mallumse Molenweg 39 te Eibergen. Naast de kruidenhof staat een oude watermolen en er zijn uiteraard veel kruiden en andere planten te zien.
De entreeprijs bedraagt € 3,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis
Goede parkeergelegenheid, gratis parkeren.

een nog onbewerkte zijde van de pyralisk

 

Op zondag 6 mei zijn maar liefst 5 Berkellandse kunstenaars zijn te vinden in Bocholt (D) waar ze van 10 – 17 uur deelnemen aan het jaarlijkse Kunstcarrée:
Marianne Appels, Dolf en Louise Bierhuizen, Claudy Cellier
en Harry Lankveld zullen daar op de St.-Georg-Platz niet alleen hun eigen kunstwerken presenteren, maar ook een toelichting geven op hun bijdrage aan de pyralisk: een “kunstwerk” dat het midden houdt tussen een pyramide en een obelisk en dat in het kader van de Europawoche in samenwerking met 15 andere kunstenaars (resp. uit Bocholt (D), Bochelt (B) en Monschau) werd gemaakt. Het zal midden op de St.- Georg-Platz opgesteld staan.

Van vrijdag 11 mei tot en met zondag 13 mei zal Marianne Appels  samen met enkele andere kunstenaars exposeren in het kerkje van Hoog Keppel.
Op vrijdag 12.00 u is daarvan de opening.
Op speciaal verzoek exposeert zij daar tekeningen uit haar bijzondere serie “Silly People”,
De andere exposanten zijn: Gerard Velthuis (Achterhoeks en Twentse landschappen), Miriam Verbeek (viltkunst), en Els Bottema (keramiek).
Geopend: vrijdag 11 mei: 12.00u (opening) tot 16.30 u. (alle kunstenaars zijn dan aanwezig),  zaterdag 12 mei: van 11.00u tot 16.30 u. en zondag 13 mei: 11.00 u tot 16.30u.

N.B. De expositie valt ook binnen de Kunst4daagse Bronckhorst maar is op Hemelvaartsdag (10 mei) gesloten vanwege een rommelmarkt op die dag.
De kerk is daardoor moeilijk bereikbaar.