] “Veilig” kunst kijken | Kunstkring BArt

“Veilig” kunst kijken

Marika Meershoek3D object

In een periode waarin iedereen het advies krijgt om 1½ meter afstand van elkaar te houden en waarin bijeenkomsten van grotere groepen mensen tot nader datum zijn verboden of worden afgelast is het niet gemakkelijk voor kunstenaars om naar buiten te treden en hun werk te exposeren.

Toch kunst (laten) zien

Daarom wil Kunstkring B-Art de digitale mogelijkheden benutten
– aan kunstenaars om op een ‘veilige manier’ hun werk onder de aandacht te brengen en
– aan kunstliefhebbers om ‘op een veilige manier’ met enige regelmaat te kunnen kijken wat er in deze periode toch op allerlei plaatsen aan kunst te zien is.
Kunstenaars kunnen een foto van een van hun creaties met een korte toelichting insturen naar web@kunstkringbart.com.
Die worden een voor een op de homepage van de BArt website geplaatst, zodat er een (on)regelmatig wisselende expositie kan ontstaan.

Marika Meershoek

De eerste kunstenares die aan de oproep gehoor heeft gegeven is Marika Meershoek uit Eibergen.
Een zeer veelzijdige beeldend kunstenares die nog niet zo lang geleden in Eibergen kwam wonen en die nog druk bezig is de voormalige apotheek aan de Grotestraat (hoek Wemerdijk) om te toveren in een atelier.
De bedoeling is dat zij dat niet alleen voor haar eigen creaties in gebruik gaat nemen (vrij werk en opdrachten), maar ook voor creatieve cursussen en workshops, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Kunst in de voortuin?

Marika heeft zich ook aangemeld als deelnemer bij “Kunst in de voortuin“. Eigenlijk was ze er al een tijdje mee bezig om haar creaties voor het raam te zetten (bij gebrek aan een voortuin).
Ze nodigt iedereen van harte uit om (voorlopig van achter het glas) haar werken te komen bekijken en zeker ook even in haar nieuwe atelier naar binnen te gluren.
Hopelijk is dat een goede reden om later, alles weer open mag, echt binnen te kijken.
Voorlopig moet u het doen met bovenstaand 3D-object dat is opgebouwd uit verschillende materialen en met een bezoek aan haar website.